ОБЩЕСТВО

Виваком също вдига таксите

Виваком също вдига таксите

big_pari

 

 

И третият мобилен оператор обяви, че ще вдигне цените си от януари. Vivacom ще последва примера на А1 и Теленор, като след Нова година също ще вдигне цените на услугите си с процента на натрупаната инфлация за 2021 г. Това става ясно от отговорите на въпроси, изпратени от OFFNews до компанията.

„Внимателно следим и анализираме динамиката в цените на основните енергоносители, оборудване и услуги. В резултат на цялостното им увеличение и след задълбочен анализ, Vivacom планира да индексира месечните абонаментни такси, като промените ще бъдат минимални и няма да надвишават натрупаната инфлация за 2021 г. Увеличението на месечните такси ще бъде не повече от 1 лв. с ДДС за всяка услуга. По този начин, ще продължим да следваме нашата стратегическа цел да предлагаме високо качество на оптимална цена. Като компания ще следваме неотлъчно своята амбициозна инвестиционна програма да развиваме най-добрите фиксирани и мобилни мрежи, да инвестираме в изграждането на най-голямата 10-гигабитова мрежа, да предоставяме най-добрата 5G услуга и да обогатяваме непрекъснато съдържанието и функционалностите на EON за невероятно клиентско изживяване“, заявяват от телекома.

От компанията посочват, че ще уведомят своевременно своите клиенти и ще публикуват пълната информация за планираните измененията на www.vivacom.bg/bg/index.

По-рано днес Комисията за защита на потребителите съобщи, че извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители.

Проверката има за цел да установи дали планираните промени биха били в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия. Ще се поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане, посочиха още от КЗП.

Вчера два от трите мобилни оператора – „Теленор“ и А1, изпратиха днес SMS известия на абонатите си, че от Нова година вдигат цените по действащите към момента договори.

„За да продължим да предоставяме висококачествени услуги, месечните абонаменти ще се индексират със средногодишния Индекс на потребителските цени на НСИ за 2020 & 2021 с общо около 5%. Промяната ще се отрази във фактурата от фев’22“, гласи съобщението на „Теленор“.

С малко по-нисък процент А1 ще увеличи цените на месечните абонаменти, като от компанията уточняват, че индексацията, отчита инфлацията от 2020 и 2021 г. За миналата година увеличението е 1.7%, колкото е средногодишната инфлация, измерена от НСИ, а за тази година – 2.4%, каквато е прогнозата на МФ за средногодишната инфлация за 2021 г. Така общото увеличение е с 4.1%, ако прогнозата на МФ се сбъдне.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024