Политика

Кирил Петков с извънредни новини за цените на тока, газа и фалшивите сертификати

Кирил Петков с извънредни новини за цените на тока, газа и фалшивите сертификати

 

big_screen727

 

 

Посрещнах новата година с надежда. Това коментира министър-председателят Кирил Петков в ефира на Нова.

 

 

„Трябва да сменим идеята за политиците. Политиците трябва да са служители на народа и общата ни цел да е споделена. Едни политици не могат да решат всички проблеми, но всеки един от нас има своята отговорност и действия, които правят общото. Да, аз като министър-председател се чувствам по-отговорен от останалите, но ако искаме България да се промени, трябва да знаем, че е общо дело“, каза Петков.

 

 

„Имах колебание дали е било преднамерено да бъде увеличен токът в деня, в който се заклех. Работата на КЕВР е да измисли по най-добрия начин как крайните потребители да са защитени. Увеличението не беше обсъдено с мен. КЕВР не си върши работата както трябва“, допълни премиерът.

 

На 1 януари изненадата от увеличението на газа не беше най-приятната, но това ще ни е работата”, подчерта Кирил Петков.

 

По думите му КЕВР не работи добре, затова предстои смяна на председателя на комисията Иван Иванов. Надявам се парламентът да влезе в роля и да постави човек с нужните качества и мотивация.

 

 

Ще се радвам да видя дълбоко проучване и анализ с членовете на КЕВР дали няма пробойни, които да запушим и да се намалят цените, призна министър-председателят. Целта не е да имаме най-ниския ток, нито най-добрите закони, или сме взели правилните решения, или не, коментира Петков темата с мораториума.

 

 

„Булгаргаз“ също не си е свършило работата с азерския газ, въпреки липсата на работеща връзка. Това е нещо, което през 2022-ра ще променим.

 

 

 

Кирил Петков обяви, че сегашният председател на КЕВР Иван Иванов ще бъде подменен и вероятно това ще се случи през януари.

 

 

 

Ще бъде затегнат контрола над зелените сертификати, каза още Петков.

 

 

Ако някой почине и се окаже, че има фалшив сертификат, МВР ще отива на адреса, на който е издаден фалшивият сертификат.

Вече е обсъдена темата с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

 

 

Всяка сутрин се събуждам със статистика колко са ваксинирани, починали, в болница… Истината е, че имаме още капацитет на болничните легла, но трябва всички като общество да направим така, че да не се затваряме, децата да ходят на училище. 

 

 

Говорих с министър Бойко Рашков – трябва остра кампания срещу фалшивите сертификати. От днес всеки починал, който се е водил ваксиниран, ще бъде проверен от МВР. Това би трябвало да вкара риск у хората, които правят това незаконно действие. Проверките ще засегнат всеки случай с ковид, обеща министър-председателят.

 

 

Средната ми дъщеря, която е на 14, макар и с диабет тип 1, стана първото ми ваксинирано дете. На тези хора трябва да препоръчваме ваксинация, защото са по-уязвими.

Самият той не желае да се налага локдаун, но ако болниците се препълнят, ще се наложи.

 

 

Бърза, явна, ефективна работа на групи в областите култура, интеграция, икономика и др. ще работят за награждане. Българската позиция е ясна. „Аз вярвам, че добросъседството трябва да е водещо и вярвам, че това добросъседство изисква много работа. Трябва да работим заедно“, каза Петков по темата със Северна Македония. 

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024