ИНЦИДЕНТИ

Стрелбата с двама ранени снощи – свързана с футболиста Георги Йомов – заради засечка на пътя / СНИМКИ

Стрелбата с двама ранени снощи – свързана с футболиста Георги Йомов – заради засечка на пътя / СНИМКИ

 

d4e34743ff71cbb5b06be25d200a6d95

 

 

Стрелбата с двама ранени пред бензиностанция „Шел“ на Околовръстно шосе в района на кв. „Бояна“ в София, заради която задържани за разпит бяха нападателят на ЦСКА Георги Йомов и приятелката му – фолкпевицата Ария, е била предшествана от автомобилна гонка.

 

 

Това твърдят разпитани от полицията очевидци, научи репортер на Lupa.bg от мястото на събитието. Инцидентът се състоя около 22,30 ч. тази вечер, като стрелбата е била предшествана от юмручно сбиване между две компании.

 

 

По първоначални данни на разследването, тунингованото червено „Ауди“ RS7, собственост на Георги Йомов, профучало с висока скорост край закусвалнята KFC, пред която стояли трима мускулести мъже и паркирало пред близката бензиностанция, следвано от друг спортен автомобил.

 

 

Подразнени от гонката, високата скорост и от шума на автомобилите, мъжете се нахвърлили с юмруци върху Йомов и придружаващата го певица Мария Цветкова, по-известна във фолксредите с псевдонима Ария. За да спре агресорите, близък на футболиста извадил пистолет и стрелял в краката на двама от нападателите.

 

 

Неофициално се твърди, че изстрелите са произведени от родственик на Георги Йомов, който стрелял с гумени патрони. Един от патроните обаче е спукал артерията на 36-годишен мъж, който е настанен с опасност за живота във ВМА. Другият ранен е на 26 г. и също е настанен във Военна болница. Твърди се, че и двамата простреляни са криминално проявени.

 

 

Стрелецът все още не е задържан, макар ог МВР вече да разполагат с видеозаписи от размирицата. Екип от над 20 криминалисти извършваше оглед до 1:30 ч. след полунощ, а бензиностанцията бе затворена за клиенти. Според първоначалното обявление на МВР, за разпит в 7-мо РПУ са отведени Георги Йомов и приятелката му Мария Цветкова.

 

 

Георги Йомов и приятелката му Ария са били разпитвани за стрелбата, но само като свидетели. Футболистът твърди, че няма нищо общо с инцидента.

 

 

Малко преди полунощ обаче от ЦСКА, където играе Георги Йомов, излязоха с извънредно съобщение, в което цитират думите на футболиста: „Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си“.

 

 

„Какво точно се е случило ще установят органите на реда, като ние имаме пълното доверие в нашия състезател, че не е бил замесен в престъпление“, се казва в позицията на ЦСКА.

 

 

Георги Йомов има по-голям брат на име Теодор, с когото си приличат като две капки вода. Възможно е родственикът на нападателят на ЦСКА и националния отбор да е шофирал аудито му вместо него, тъй като двамата братя често си разменят автомобилите и дори живеят в една къща, твърдят техни близки.

 

 

Фолкпеицата Ария, заснета в гръб от БНТ минути след престрелката на бензиностанцията

 

 

lupa.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024