СВЯТ

Москва: НАТО е опасно близо до пряк военен сблъсък с Русия

Москва: НАТО е опасно близо до пряк военен сблъсък с Русия

 

moskva-nato-e-opasno-blizo-do-prak-sblasak-s-rusia-1

 

 

 

Доставките на оръжия от НАТО за Украйна и военната подкрепа за Киев доближават Алианса до опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия. За това предупреди на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

 

 

„Страните от НАТО, изглежда, се надпреварват помежду си в доставянето на оръжия и боеприпаси на режима в Киев, предоставянето на разузнаване, обучение на персонал и даване на инструкции как да се водят бойни действия, като по този начин се доближават все повече до опасната линия на пряк въоръжен сблъсък с Русия“, подчерта тя.

 

Захарова обърна внимание на факта, че военната подкрепа на Запада за Украйна по последни данни вече е достигнала 42,3 милиарда долара, от които 28,3 милиарда са предоставени от САЩ.

 

 

 

„Вие (страните от НАТО) не сте просто съучастници в престъпленията, извършвани от киевския режим, вие сте именно тези, които редовно споменавате в своите декларации и изявления. Вие сте спонсори на терористични дейности, които се извършват под егидата на режима в Киев и с прякото участие на НАТО – както като ръководен от САЩ съюз, така и като негови отделни членове“, категорична бе тя.

 

 

 

По нейни думи Алиансът не се фокусира върху деескалацията на конфликта в Европа. Захарова посочи, че натовските учения за възпиране намаляват стабилността на целия континент.

 

 

Източник: ТАСС

 

Факти бг

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024