ОБЩЕСТВО

Майката на Иванчева: Ще гледам внука си, един ден ще му кажа истината

Майката на Иванчева: Ще гледам внука си, един ден ще му кажа истината

maikata-na-ivancheva-shte-gledam-vnuka-si-imame-edna-savremenna-inkvizicia-na-borisov-1

 

Майката на Десислава Иванчева обясни, че е добре и ще гледа сина на дъщеря си, докато тя е в затвора.

 

„Той е кротък, не създава проблеми – коментира майка й Любка пред Мария Цънцарова в предаването „Тази събота и неделя“ на БТВ. – Пенсията ми е достатъчно добра – 1100 лв., всички хора около нас помагат, носят продукти. Идват, помагат, вземат храната на бебето, защото аз не мога да го оставя само.“

 

Кадър БТВ
Кадър БТВ

 

 

На въпрос бебето разделяло ли се е досега с майка си, възрастната жена каза, че това никога не е ставало за повече от няколко часа.

 

 

„Той още не може да разбере, че майка му я няма, докато тя бе тук, ние бяхме непрекъснато заедно, един ден ще му кажа истината, а тя е, че майка му не е направила това, за което я обвиняват,“ категорична е майка й.

 

 

„Това е чудовищно, имаме инквизиция – коментира позната на Иванчева – Албена Белянова. – Свързахме се с международен екип правозащитници. Страх ме е само, че децата ни живеят в безправова държава.“

 

 

„Нито един дилър на дрога няма такива присъди“, коментира тя.

 

Някъде към 7:05-7:10 часа кучето започна да лае. Погледнах през шпионката и видях хора пред вратата, облечени в черно. Отворих я и видях, че са полицаи. Попитах ги какво става, те не ми отговориха, влязох вътре, те разбраха, че съм майката и ми казаха, че са дошли да приберат Десислава. Шокирах се. Никой нищо не ти казва, видях Десислава за половин час да си подготви багаж за шест години.

 

 

Това разказа още Любка Иванчева. В четвъртък стана ясно, че бившият кмет на столичния район „Младост“ влиза за в Сливенския затвор. Върховният касационен съд (ВКС) ѝ даде 6-годишна ефективна присъда по делото за получаване на подкуп, която е окончателно.

 

Взела е SIM карта от някой друг затворник и се чухме. Казва, че са с Биляна в една стая. Повече нищо не обясни. Само каза, че след десетина дни или две седмици няма да са заедно, защото тя била осъдена за строг (режим), а Биляна за нормален и тогава ще ги разделят. Не знам толкова опасна ли е, че да отиде да лежи с убийците? Албена Белянова заяви, че това е чудовищна несправедливост.

 

 

 

„Две невинни жени са в затвора. Имаме една съвременна инквизиция на Борисов. Целта е да се сплашат абсолютно всички, които се борят с корупцията. Ще сформираме международен екип от правозащитници, заедно със студенти по право от Софийски университет, които ще подготвим защитата“, добави тя.

 

„Искаме ново разследване, за да изплуват всички лъжи по това дело“, заяви Татяна Христова.

 

Би ти ви, 24 часа

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024