СВЯТ

Киев обяви, че украинските сили са обкръжили Бахмут

Киев обяви, че украинските сили са обкръжили Бахмут

ukraina-e-obkrajila-bahmut-1

 

 

Украйна заяви днес, че силите ѝ частично са обкръжили град Бахмут, за който Москва каза, че е превзет от руските сили, предаде Франс прес, съобщи БТА.

 

 

Киев заяви, че силите му са успели да постигнат частичното обкръжаване на града в Източна Украйна благодарение на успешните си действия по фланговете на север и на юг от Бахмут.

 

 

Настъплението на войските ни по фланговете продължава, което прави много трудно присъствието на врага в Бахмут. Нашите сили частично обкръжиха града, заяви в „Телеграм“ украинската заместник-министърка на отбраната Ганна Маляр.

 

Украинският президент Володимир Зеленски не е потвърждавал превземането на град Бахмут от руските сили, заяви по-рано днес говорителят на Зеленски Сергий Никифоров, цитиран от Ройтерс.

 

 

Изявлението на Никифоров е във връзка с думи на Зеленски на срещата му с президента на САЩ Джо Байдън в Хирошима, които могат да бъдат тълкувани в смисъл, че украинският лидер не смята, че Бахмут е все още в украински ръце. Става дума за отговор на Зеленски на журналистически въпрос, адресиран до него по време на срещата с Байдън.

 

 

„Въпросът на репортера: Руснаците казаха, че са превзели Бахмут. Отговорът на президента: Не мисля“, написа Никифоров във „Фейсбук“, разяснявайки казаното от Зеленски.

 

 

 

Междувременно руският президент Владимир Путин поздрави днес частната военна компания „Вагнер“ и редовната руска армия за превземането на град Бахмут в Източна Украйна, предаде Ройтерс. Русия използва за Бахмут наименованието му от съветската ера Артьомовск, отбелязва Ройтерс.

 

БТА, Факти бг

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024