Политика

Асен Василев за „Чаталджа“: Опитват се да ми нанесат щета на репутацията, завеждаме дело

Асен Василев за „Чаталджа“: Опитват се да ми нанесат щета на репутацията, завеждаме дело

 

big_23409

 

Няма никаква драма със сградата на „Чаталджа”. Това коментира в предаването „На Фокус” с Лора Крумова министърът на финансите Асен Василев. Сградата е купена от фирмата, от която аз съм излязъл още преди да вляза в първия служебен кабинет на Румен Радев през 2021 година. Сградата е купена с банков кредит.

 

 

„Не мисля, че има скандал. Има опит да се нанесе репутационна щета срещу мен, за което завеждаме дело срещу Чобанов и „Бird“, защото изнасят невярна информация.

 

 

Според Василев това е серия от атаки, които вървят срещу него. Той уточни, че преди Коледа и Нова година те са били свързани с професионалната му работа и изпълнението на бюджета, а сега атаките вървят към жълтия спектър.

 

 

Василев добави, че наетата от „Продължаваме промяната” лобистка фирма е имала за цел да защити интересите на българската държава. Той уточни, че това е станало публично и прозрачно.

 

 

 

Финансовият министър  обяви, че никога не е държал да става вицепремиер, въпреки изявлението на акад. Денков, че е важно да имаме двама вицепремиери след ротацията.

 

 

Той гарантира, че няма да промени решението си дори под въздействие на Бойко Борисов, който заяви, че ще е хубаво Василев да бъде вицепремиер.

 

 

 

Важно е каква работа върши парламента, но това, което е изключително важно в случая е, че е добре българите да нямат проблеми. Няма да се противя за вицепремиер, но никога не е било основно за мен. Основната политика, която провеждаме, е финансовата политика, заяви за Нова Тв Василев.

 

 

 

 

Последният коментира и думите на своя предшественик Симеон Дянков, че заради инфлацията България няма да успее да влезе в Еврозоната през 2025 година, а ще го направи през 2027-а.

 

 

Според Дянков само инфлацията през декември е достатъчна за това, но Василев беше на коренно различно мнение.

 

 

Асен Василев потвърди, че датата, за която се борят за влизане на България в еврозоната, е първи януари 2025 година, и тя е дискутирана с всички европейски партньори.

 

 

 

Вие имате ли кристална топка, за да ми кажете каква ще бъде инфлацията през януари, февруари, март, юни, юли, септември. Ако е така, може да ми я дадете. Но само през декември не е достатъчно, за да може да ни спрат, обърна се към водещата на „На фокус“ Лора Крумова Василев.

 

 

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024