СВЯТ

ИЗВЪНРЕДНО! ДНР и ЛНР с общ ултиматум към Киев: Свалете блокадата на Донбас до 1 март, или въвеждаме наше управление на всички предприятия!

ИЗВЪНРЕДНО! ДНР и ЛНР с общ ултиматум към Киев: Свалете блокадата на Донбас до 1 март, или въвеждаме наше управление на всички предприятия!

ДНР и ЛНР6KhKhCxex48

Лидерите на самопровъзгласените Донецка и Луганска народна република Александър Захарченко и Игор Плотницки в понеделник (1 февруари) настояха Киев да прекрати транспортната блокада на Донбас от 1 март, предаде „Взгляд„. В противен случай те се заканиха да прекратят доставките на въглища за Киев и да въведат външно управление в предприятията под украинска юрисдикция в Донбас.

„Принудени сме да обявим, че ако до 00:00 ч в сряда (1 март 2017 г.) блокадата не бъде премахната, то ние ще въведем външно управление във всички предприятия под украинска юрисдикция, работещи в ДНР и ЛНР“, казаха двамата лидери.Те допълниха, че в двете републики ще бъдат преустроени всички производствени процеси и ще бъдат ориентиран към пазара на Русия и други страни.

Киев отвърна на ултиматума със съмнение.

„Това е опит да ни изплашат. Става въпрос за системообразуващи предприятия, които са задействани във вертикално-интегрирани компании и са едновременно отделно звено и част от веригата на производствения цикъл“, коментира заместник-министърът по въпросите на „временно окупираните територии“ на Украйна Георги Тука.

Руски дневник

 

СВЯТ

More in СВЯТ

карта

Става напечено! Разрешиха ли САЩ на Киев да удря с US оръжие територията на Русия?

май 23, 2024
военни

Започва ударно връщане на казармата в Европа, в 11 страни от ЕС тя е задължителна

май 23, 2024
fbr-e-planiralo-ubiistvoto-tramp-po-991

Американски конгресмен: ФБР е планирало убийството на Тръмп по заповед на Байдън

май 22, 2024
kade-sa-vsichki-mazhe-ukrainets-pokaza-239

„Къде са всички мъже?“: Украинец показа празен плаж в Одеса. И Киев е пуст / ВИДЕО

май 21, 2024
иран посолство

Посолството на Иран в София: Президентът и делеграцията бяха убити

май 20, 2024
загинали

Иранският президент и външният министър загинаха при катастрофа с хеликоптер

май 20, 2024