ОБЩЕСТВО

Мистерия: Бели рози се появиха на гроба на Илия Павлов! Тялото му липсвало!

Мистерия: Бели рози се появиха на гроба на Илия Павлов! Тялото му липсвало!

20140818.uyuzipfbvk
Мистериозни бели рози се появиха на гроба на Илия Павлова 14 години след показното му убийство. Този факт изненада дори духовните служители в Арбанаси, които споделиха ,че панихидата минала почти незабележимо, отбелязва в. „Телеграф“.
По традиция в първите години след смъртта на шефа на „Мултигруп” се събираха десетки хора в параклиса, построен над гроба му в село Арбанаси. Тази година местни свещеници, надявали се да бъдат ангажирани с обслужването на панихидата, останали разочаровани.
От резиденция „Арбанаси Палас”, в чийто район се намират параклисът и гробът на Илия Павлов, запазиха абсолютно мълчание и не пожелаха да кажат как мистериозните бели рози са се появили на гроба, както и кои хора са присъствали на помена. След убийството на Илия Павлова на 7 март 2003 година пред офиса на фирмата му в София семейството му реши да бъде погребан в бившата резиденция на Тато, която по онова време беше собственост на милионера. Погребението се проведе при изключително строги мерки за сигурност.
Районът беше отцепен часове по-рано, а журналистите и останалите неканени гости бяха отдалечени на повече от половин километър от мястото на събитието, чак на съседния хълм. Дори и днес охраната на резиденция „Арбанаси Палас” зорко бди и връща туристите, решили да се поклонят пред Павлов и да се отбият до параклиса му.
Семейство чужденци, които не знаеше български език и не разбра, че не може да се ходи до параклиса, едва не беше ступано от един от служителите на резиденцията, който се нахвърли върху тях с гневни викове и ръкомахания. През последните години на панихидата на Илия Павлов продължаваше да идва баща му Павел Найденов.
А съпругата му Дарина, след като се пресели да живее в чужбина, няколко пъти пропусна това събитие. След погребението на Илия Павлова се появи и слухът, че тялото му е изровено от гроба и отнесено заедно с ковчега по поръчка на неговата съпруга Дарина Павлова.
Според този слух тялото било откарано през нощта в крематориум в Севлиево и изгорено, а урната с праха Г-жа Мулти отнесла в дома си във Вашингтон. А участниците в нощната „мистерия” получили по десет хиляди евро, за да си мълчат завинаги. Информацията така и не беше опровергана официално от близките на убития бизнесмен до ден-днешен.

БЛИЦ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024