ИНЦИДЕНТИ

Кошмарен разказ! Българи взеха стопаджии и отидоха на почивка в Гърция, но прекараха 9 месеца по затворите – ето защо!

Кошмарен разказ! Българи взеха стопаджии и отидоха на почивка в Гърция, но прекараха 9 месеца по затворите – ето защо!

1495257928-vvv
Екзотичната почивка на няколко българи – три жени и двама мъже в Гърция се е превърнала във филм на ужасите. Причината е, че те са нарушили един от законите на южната ни съседка и са ги вкарали в затвора за 9 месеца. За кошмара, който са преживели, разказаха самите те в ефира на Нова телевизия.
Бяхме на екскурзия до южната съседка и взехме няколко стопаджии. Когато ни вкараха в занданите ни обвиниха, че сме ги возили за пари. Показанията на момчетата бяха, че те от 2 дни са в гората и чакали един бял бус, но единият ден го нямало, вторият ден го нямало и те се принудили да излезнат“, разказват препатилите нашенци.
„По нищо не личеше, че тези хора са бежанци. Бяха по къси гащи. Ние нямахме представа, че това е нещо незаконно“, допълва едната жена. Мъжът пък се възмущава, че в България автостопът не е забранен, докато в Гърция е.
„Българите поне да кажат – влизаш в Гърция, стопаджии недей да качваш“. „10 дена бяхме в този участък, в който ни държаха, без топла вода, в килията имаше само дюшеци“, разказват за живота си зад решетките българите. Оказва се, че в килията на жените били вкарани и мъже.
„Какво им дава право на тези хора да вкарат сирийци в килията. Две нощи вкарват в килията при две жени сирийци и заключват“, разказва българинът. Неговата съдба не била по-лека. Без малко да го изкарат невменяем.
„Водят ме психиатрията. Там някакви хора с ризници. Питам го с жестове „Защо?“ той вика: „А извинявай, извинявай и отвари друга килия“, потресен допълва човекът.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/koshmaren-razkaz-blgari-vzekha-stopadzhii-i-otidokha-na-pochivka-v-grtsiya-no-prekarakha-9-mesetsa-po-zatvorite-zashchoto_news514290.html

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
kristiyan-tedi

Стана ясно кои са жертвите от кървавата баня с джип в Пловдив, шофьорът е син на служителка от КАТ / СНИМКИ

май 13, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
169323482957890

Позорно: Кандидат депутат бяга от полицията в София, отказал тест за дрога, пуснаха го заради имунитет

май 10, 2024