СВЯТ

Киев планира въвеждането на визов режим с Русия! Пушков: Единствените потърпевши ще са гражданите на Украйна!

Киев планира въвеждането на визов режим с Русия! Пушков: Единствените потърпевши ще са гражданите на Украйна!

Парламентарната група „Народен фронт“ от украинската Върховна Рада ще мобилизира депутатите от другите фракции за приемането на постановление за въвеждане на визов режим с Русия, съобщи ТВ „Звезда“ в неделя (21 май).

Ръководителят на парламентарната група Максим Бурбак възнамерява да постави в близко бъдеще въпроса за въвеждане на визов режим с Русия, съобщи „Апостроф„. Според него в Радата има достатъчен брой депутати, които да гласуват за такова постановление. В момента „Народния фронт“ провежда различни подготвителни мероприятия, за да избегне ситуацията, която възникна през октомври 2016 година, когато депутатите от парламента отказаха да гласуват същия проект.През април тази година Бурбак вече изрази искането си за въвеждане на визов режим, а през декември 2016 година украинското външно министерство заяви, че има готовност да промени реда за преминаване на държавната граница. Говорителят на ведомството Марияна Беца обаче призна, че, ако се въведат такива ограничения, то Киев ще се сблъска с въпроса за „последствията за обикновените граждани“.

Руският сенатор от Държавната дума Алексей Пушков сподели мнението си в социалната мрежа Twitter, според което единствените „потърпевши“ ще са самите граждани на Украйна. „Няколко милиона украинци, които си изкарват парите в Русия, ще бъдат главните жетви в случай на въвеждане на визов режим от Киев. За Русия щетата е нулева“, смятай той.

Руски дневник

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024