ОБЩЕСТВО

НОВО 20-се! МВР праща с талон шофьорите в болница за проверка дали са надрусани или пияни!

НОВО 20-се! МВР праща с талон шофьорите в болница за проверка дали са надрусани или пияни!

МЛАДЕН71401_660_370.jpg.pagespeed.ce.6R0qv4AzK5

Готвят промяна в Закона за движение по пътищата, според която като ни спрат униформените ще ни връчват талон, с който трябва да отидем в болница, където да ни проверят дали сме употребявали наркотици и алкохол. 

„До момента много бързо се развиват нещата и наредбите остаряват бързо. До преди години не беше проблем, но сега все повече водачи не са употребили алкохол, а наркотично вещество, което е много по-трудно доказуемо и установимо на пътя“, каза главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов след извънредното правителствено заседание.

По думите му новата наредба за установяване употребата на алкохол, наркотични и други упойващи вещества от страна на водачи на моторни превозни средства ще урежда реда за събиране и документиране на доказателства при изследванията на пътя и в болнично заведение.

Маринов обясни, че в момента изследването на пътя е с техническо средство, но за по-голяма точност на водача ще се дава талон, с който той отива в здравно заведение и по съответната технология с 99% на вероятност се уточнява точното количество на съдържанието в кръвта на алкохол или наркотично вещество. „Тази наредба ще подобри това нещо, за да може тези резултати и изследвания да бъдат необорими в съдебно заседание. Премиерът даде изключително кратки срокове – до понеделник“, каза още главният секретар на МВР.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/54358-Po-NOV-ZAKON%253A-MVR-prashta-s-talon-shofyorite-v-bolnica-za-proverka-dali-sa-nadrusani

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

иван

КЕВР: Цената на тока за домакинствата ще се увеличи средно с 2%

май 22, 2024
ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
big_122

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев продават Първа инвестиционна банка, ясни са мераклиите да я купят

май 20, 2024
пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024