ОБЩЕСТВО

В „Орландовци“ се вдигат на бунт срещу строеж на незаконен мюсюлмански храм!

В „Орландовци“ се вдигат на бунт срещу строеж на незаконен мюсюлмански храм!

orlandovci

Столичният квартал „Орландовци“ излезе на протест. Хората са притеснени, че ще се изгражда незаконен мюсюлмански храм.

Причината е, че на парцел в квартала на улица „Съзнание“ ще се строи жилищна сграда, финансирана от мюсюлманско вероизповедание София, предназначена за служителите й. Хора от квартала и живеещи наоколо заплашват с жива верига, ако строителните работи започнат.

Според фирмата изпълнител сградата ще се строи по план и ще бъде жилищна. Представител на компанията твърди, че на мястото не може да става и дума за изграждането на молитвен дом. Строителната фирма е регистрирана в Смолян, а до нейния избор се стигнало след обявен търг.

Въпреки уверенията на фирмата и кмета на района, хората не вярват и са притеснени.

Евродепутатът и член на ВМРО Ангел Джамбазки се ангажира да изиска подробна проверка на документите около строителния обект.

От кмета на район „Сердика“ разбрахме вчера, че съседите са се подписали и са дали съгласието си. Потърсихме собственикът на къщата в съседство.

Малко по-късно на мястото е отишъл районният мюфтия на София Мустафа Избищали, който е уверил протестиращите, че ще живее там със семейството си. Според плана за строеж обаче, има предвидени две помещения – едното е 24 квадратни метра и е предвидено за сбирки на собствениците на апартаменти, а другото от 66 квадрата – за творчески дейности, социални игри и развлечение.

Общинският съветник от ВМРО в София Димитър Антов прати писмо до кмета и главния архитект на София, както и до кмета и главния архитект на район „Сердика“ и до началника на РДНСК. Той настоява за спиране на строежа и иска да му бъдат предоставени всички налични документи.

Антов настоява да се направи проверка за истинността и целостта на всички строителни книжа и проверка дали отговарят на изискванията от Закона за устройство на територията.

Източник: Евроком

Ето и снимка на свинска глава, която се твърди в социалната мрежа Фейсбук, че е метната на територията на предполагаемия мюсюлмански молитвен дом.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_122

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев продават Първа инвестиционна банка, ясни са мераклиите да я купят

май 20, 2024
пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024