Криминално

Екшън със стрелба в София: Патрулки преследват криминален тип с БМВ, той ги разбутва, гази и отпрашва към Кумарица, но… му се случи случка!

Екшън със стрелба в София: Патрулки преследват криминален тип с БМВ, той ги разбутва, гази и отпрашва към Кумарица, но… му се случи случка!

КУМАРИЦА1499501512-01-23
Тази сутрин около 2.30 часа, на ул. „Слатинска” служители на Първо РУ подали сигнал за спиране на лек автомобил „БМВ 316”, чийто водач не се подчинил и продължил движението си по бул. „Цариградско шосе” в посока изход от София. Полицейският патрул последвал беглеца, като междувременно били уведомени всички дежурни екипи с цел ако бъде засечено БМВ- то, да бъде спряно, съобщават от МВР.
Автомобилът продължил по бул. „Цариградско шосе” към с. Герман, водачът отново не се подчинил на подадения от включилите се допълнителни полицейски екипи сигнал за спиране и продължил движението си по ул. „Околовръстен път”, посока Чепинци.
За пореден път отказал да спре и се насочил в посока към Световрачане. По това направлението били насочени допълнителни автопатрули, които продължили след „БМВ“-то към Нови Искър. Шофьорът няколко пъти правил опити да избута полицейски автомобил от пътното платно и след продължително преследване, в началото на кв. „Кумарица”, той реализирал пътен инцидент с една от патрулните коли, след което опитал да избяга и да осуети полицейската проверка.
За да предотврати бягството на дълго преследвания мъж, един от полицаите произвел изстрел със стоп патрон със служебното си оръжие и го ранил в бедрото. Мъжът е задържан, установена е самоличността му – В.М./26г./, от Първомай.
При продължилата проверка станало ясно, че той бил обявен за общодържавно издирване от РУ-Първомай, криминално проявен е за кражби и шофиране след употреба на алкохол и не притежава свидетелство за правоуправление на МПС. Пострадалият е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/ekshn-ss-strelba-v-sofiya-patrulki-presledvat-kriminalen-tip-s-bmv-toy-gi-razbutva-gazi-i-otprashva-km-kumaritsa-kdeto_news533582.html

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024