СВЯТ

Тайна операция: КГБ ли стои зад създаването и песните на световноизвестни музикални групи, направили фурор на западната сцена?

Тайна операция: КГБ ли стои зад създаването и песните на световноизвестни музикални групи, направили фурор на западната сцена?

1502850943-classic3pistolsmatlock
Sex Pistols, Clash, Ramones и други култови пънк групи се оказаха креатури на СССР според изказване на бившия агент на КГБ Александър Волошин. Целта била да се създадат нихилистични настроения и хаос сред младежите на Запад.
В интервю пред Националната руска телевизия (НТВ), той заяви, че че Съюзът на съветските социалистически републики (СССР) стои зад създаването на пънк сцената от 70-те години и финансира големи групи като по-горе изброените.
„Правителството на СССР по онова време изразходва стотици милиони рубли за тази тайна операция, предназначена да създаде абсолютен хаос и да обърне западните младежи към нихилистичната и антиамериканска идеологии“, обясни агентът.
Той разказа още, че едни от най-популярните песни на Sex Pistols дори са написани от екип психолози и дейци на военната пропаганда на Съветския съюз. Послания като „аз съм анархист“, „Бог спаси кралицата от фашисткия режим“ и „без бъдеще“ са имали за цел да прокарат вълна от цинизъм, насочена към към властта, да насърчават употребата на тежки наркотици и да примамват младежите с революционни идеи.
„Нашата мисия беше да използваме нагласата на тийнейджърите в наша полза и да превърнем западното поколение в декадентска култура, която да организира въстания и да доведе западните демокрации до абсолютен хаос“, призна с гордост Волошин.

https://www.blitz.bg/stsena/tayna-operatsiya-kgb-li-stoi-zad-szdavaneto-i-pesnite-na-svetovnoizvestni-muzikalni-grupi-napravili-furor-na-zapadnata-stsena_news536765.html

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024