Политика

Цветан Цветанов: Когато бях вътрешен министър, групи като „Наглите“ не вилнееха!

Цветан Цветанов: Когато бях вътрешен министър, групи като „Наглите“ не вилнееха!

Cvetanov

Цветан Цветанов, зам. – председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ коментира в студиото на „Тази сутрин“ по Нова телевизия актуални теми. Той засегна въпроса с волфрамовата мина край Велинград. „За нас са важни Родопите“, коментира Цветанов „Никога не сме искали мината да се реализира. Прави се нова оценка за въздействието на района“, каза той и добави: „Няма да допуснем 42 000 души да пострадат“.

 

Цветанов обеща да се използват всички законови средства по въпроса. Цветанов коментира и изчезването на Адриан Златков. Припомняме ви, че вече 7-ми ден вече няма никаква вест от него и за него. Бившият вътрешен министър напомни кои са били задържани от „Наглите“ и какви доказателства са били събрани. „Ако съдът бе по-съпричастен, групата на „Наглите“ щеше да е по-голяма. Но се прецени, че няма достатъчно доказателства, така прецениха“, каза Цветанов. „След това се разби системата за сигурност. Когато аз бях вътрешен министър не давахме на такива групи да вилнеят. Но след това бе взето решение да се разбие ГДБОП. Той поясни, че в момента се полагат максимални усилия да се върне старият начин на работа във вътрешното ведомство, каквото е било и по негово време.

 

Във връзка със случая във Виноградец, Цветан Цветанов категорично отрече властта да толерира действия като тези на Лазар Влайков. „Ако някой е предполагал, че някой ще направи криминално деяние, смятате ли, че ще бъде в общински съвет“, попита Цветанов и напомни, че винаги ГЕРБ се разграничава от такива хора като Влайков: „Няма случай в който господин Борисов, или аз, или който и да е от структурите на партия ГЕРБ, да е толерирал такова поведение, като това на Лазар Влайков“.

Епицентър

Политика

More in Политика

ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024