СВЯТ

Пълна лудост в НАТО: Ердоган готов за война със САЩ!

Пълна лудост в НАТО: Ердоган готов за война със САЩ!

 

Erdogan-9n1-e1466680052343

 

 

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви в понеделник в Анкара, че САЩ искат да забият нож „в гърба“ на Анкара, предава руската агенция ТАСС.

 

 

 

 

„От една страна, вие (САЩ) сте в НАТО заедно с нас, от друга – вие се опитвате да забиете на вашия стратегически партньор нож в гърба. Нима това е допустимо? Не можем да сме благодарни за това“, заяви Ердоган.

 

 

 

 

Турският лидер добави, че „няма никаква разумна причина за такова враждебно отношения към Турция от страна на съюзника й в НАТО“.

 

 

 

 

 

„Ясно е къде е червената линия за Турция. Ако повтаряте „захар“, няма да ви стане по-сладко в устата, по същия начин, ако просто повтаряте „мир“, няма да го постигнете. Хулиганите на световната система няма да получат нашите достижения, завоювани с кръв“, заяви Ердоган.

 

 

 

 

 

Той добави, че „тайната на успеха на държавата е в постоянната готовност за война“ и Турция „е готова за война във всички отношения“.

 

 

 

 

 

Турският лидер отбеляза, че днешната икономическа ситуация в страната е резултат „от започната игра против републиката“.

 

 

 

 

 

 

„Нейната цел е да ни победят и съкрушат, да ни накарат да се откажем от поставените цели. Но ние можем, с подкрепата на народа, да излезем от тази игра, да я развалим. Нямаме друг изход“, посочи Ердоган.

 

 

 

 

 

Той отново призова населението да „не се тревожи“ за съдбата на националната валута – турската лира. „Скоро курсът ще спре на това ниво, което е разумно от пазарна гледна точка“, увери президентът.

 

 

 

 

 

Ердоган обвини „многобройните „икономически терористи“, действащи в социалните мрежи“, провокирайки паника. Ердоган подчерта, че „с тях ще се занимаят съдебните органи и тези хора, предали родината, ще бъдат наказани по закона“.

 

Би нюз

СВЯТ

More in СВЯТ

лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024