Политика

Апартаментът на Цецо влезе в новините на ”Щутгартер цайтунг”: ”Корупция в България: Да живееш добре по български”

Апартаментът на Цецо влезе в новините на ”Щутгартер цайтунг”: ”Корупция в България: Да живееш добре по български”

cvetanov_pressa
”Корупция в България: Да живееш добре по български”. Под това заглавие ”Щутгартер цайтунг” stuttgarter-zeitung.de съобщава за имотния скандал, свързан с апартаментите на Цветан Цветанов. Авторът Томас Розер пише, че ”ключови български политици си купуват имоти на цените на Алди (евтина верига супермаркети) и сега ги разследват за корупция”.

„Най-известният търсач на изгодни апартаментни сделки в България, изглежда, не е измъчван от угризения или вина. Той не е извършил никакво престъпление и няма от „какво да се срамува“, увери Цветан Цветанов няколко дни преди да подаде оставка от поста ръководител на парламентарната фракция на управляващата партия ГЕРБ и да напусне парламента“, се казва в текста, предаде Сега.

 

 

 

 

 

 

По-нататък се описва на каква цена Цветанов е придобил имота от Артекс в кв.Изток и каква е действителната пазарна стойност, както и проблема със законността на небостъргача „Златен век“.

 

 

 

 

 

Споменати са и Цецка Цачева, Красимир Първанов, Ваня Стоянова, които подадоха оставки. „Щутгартер цайтунг“ припомня, че Цачева беше и кандидат за президент на ГЕРБ. Авторът прогнозира, че скандалът ще се отрази на резултата на управляващата партия на евроизборите.

 

 

 

 

 

И въпреки твърденията на засегнатия Цветанов, че е жертва на опозицията заради вота, Розер обяснява на германските читатели, че разкритието за „герберския търсач на евтини имоти“ тръгва от радио „Свободна Европа“, което възстанови работата си в България като онлайн медия след 15-годишно прекъсване.

 

 

 

 

В текста е цитиран и политологът Стойчо Стойчев, който не прогнозира ГЕРБ да пострада от скандала и смята, че Цветанов ще остане ключов политик в ГЕРБ. „И изглежда е така, защото Цветанов напусна и остана. Той не е вече в парламента, но довереният човек на Борисов остана зам.председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб. И както българските медии и коментатори се подиграват Цветанов прави Цвекзит подобно на Брекзит“.

 

 

Сега, Фрог нюз

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024