Политика

Фандъкова: Няма да напускам политиката скоро, за мен е важно, че хората ми дават задачи

Фандъкова: Няма да напускам политиката скоро, за мен е важно, че хората ми дават задачи

 

йорданка-фандъкова-пари

 

 

„Кампанията е в разгара си и е много рано за социология. Искам ми се да говорим за визията и за проектите в града, за това как ще изглежда София дългосрочно.

 

 

 

Визията е подготвена, надявам се до края на годината да бъде приета. Нашите приоритети са в чистотата на въздуха, продължаване на подмяна на градския транспорт. За 5 години сме сменили 90% от автобусите и тролейбусите, купуват се нови трамваи, метрото се строи. Мои опоненти омаловажават това и дори го отричат, но метрото не строи само. Като опитен кмет, за мен е важно в Общинския съвет да има определено мнозинство, а не той да бъде фрагментиран“. Това заяви пред BgonAir кметът Йорданка Фандъкова.

 

 

 

„Изключително съм благодарна на Петър Стоянов. Другият десен кандидат е арх. Игнатов от Демократична България. Бих поспорила останалите колко са десни. Някои от кандидатите обещават всичко – безплатни детски градини, безплатен градски транспорт, но не казват как това ще се направи“, каза още Фандъкова.

 

 

„Градът се развива с работа, а не с приказки. Премахнали сме 500 незаконни постройки, но не шумим“, отговори кандидат-кметът на ГЕРБ на твърденията на Ангел Джамбазки, че не се прави нищо в крайните квартали. “Преди години трябваше да пълним дупките по основните булеварди, сега вече можем да насочваме средства към кварталите.

 

 

 

За мен най-важното е, че хората ми дават задачи. За тях най-сериозният проблем е паркирането и презастрояването. Имаме създаден модел как да обезщетяваме собственици, които имат имоти под формата на градинки в междублоковото пространство”, каза още Фандъкова.

 

 

“Засега гледам да реализирам важните проекти за София през следващите години. Не съм си поставяла за цел да напускам политиката след изпълнението на конкретен проект”, отговори Йорданка Фандъкова на въпрос, дали мисли да се оттегли от политиката, както Бойко Борисов заяви и си постави срок АМ “Хемус”.

 

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024