ОБЩЕСТВО

Черни облаци за пловдивчанка, дала апартамента си под наем чрез „booking.com“

Черни облаци за пловдивчанка, дала апартамента си под наем чрез „booking.com“

923877

 

Пловдивчанка завъртя тежка далавера и даде апартамента си под наем чрез платформата „Booking.com“ през юли 2017 г. Реакцията на службите не закъсня и две години по-късно нарушителката беше глобена от Националната агенция по приходите, предаде  Plovdiv24.bg. Санкцията, в размер на 500 лева, беше отменена от районния съд, който счете случая за маловажен.

 

Драмата започнала през март т.г. По това време жената подала заявление за регистрация по Закона за ДДС. То било издадено и връчено на 21 март. На 1 април служителите на НАП решили да извършат проверка на основанията на жената за регистрацията. Документацията показала, че дамата отдава под наем част от собственото си жилище, което се намира на улица „Поп Манол“ в квартал Кършияка.

 

 

В дадените от нея писмени обяснения посочила, че си сътрудничи с „Booking.com“ – компания, регистрирана в Нидерландия. Данъчните прегледали и фактурите на жената, като намерили такава, на стойност 77,41 лева, която била от 3 юли 2017 г.

 

 

Според закона, жената е трябвало да подаде заявление за регистрация по ЗДДС до една седмица преди да е получила парите – тоест в края на юли 2017 г., а тя го направила чак през март 2019 г. – затова ѝ бил съставен акт с глоба от 500 лева. Жената подала жалба срещу наказателното постановление в съда.

 

Магистратите преценили, че случаят е маловажен, тъй като нямало настъпили вредни последици, а и нарушението било минимално. Тъй като нарушението било извършено за първи път, а и нямало данни за други подобния деяния, санкцията била отменена.

 

Решението подлежи на обжалване пред административния съд.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024