Политика

Напук на психодесните безродници! Борисов призова петима премиери да подкрепят Бокова за генсек на ООН!

Напук на психодесните безродници! Борисов призова петима премиери да подкрепят Бокова за генсек на ООН!

борисов1469792321-16

На фона на вчерашната офанзива с доноси, предприета от ястребовото канарче на психодесните у нас Евгени Михайлов против кандидатурата на България за шеф на ООН, днес Бойко Борисов излезе с контраинициатива, която заслужава похвала. 

Той изпрати писма за подкрепа на българския кандидат за поста на генерален секретар на ООН Ирина Бокова до петима премиери. Те са адресирани до министър-председателите на Обединеното кралство и Северна Ирландия Тереза Мей, на Испания – Мариано Рахой, на Япония – Шиндзо Абе, на Малайзия – Наджиб Разак и на Нова Зеландия – Джон Кий. Това съобщиха от правителствената информационна служба.„Обръщам се към Вас за подкрепа на страните ви, в качеството ви на членки на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН). Това не само би дало израз на приятелството между нашите страни, но също така би могло да спомогне за допълнителното засилване и задълбочаване на отношенията ни“, посочва министър-председателят.

Той подчертава, че избирането на следващия Генерален секретар на ООН е от първостепенно значение за всички. „Убеден съм, че 70 години след основаването на Организацията е настъпил моментът този пост да бъде поверен на представител от Източноевропейската регионална група“, допълва премиерът.

По думите му българският кандидат за поста е една от най-силните кандидатури в системата на ООН и ще допринесе за разработването на конкретни действия, насочени към ефективното преодоляване на неотложните предизвикателства и заплахи, както и към насърчаването на мира и сигурността.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/432423

 

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024