ОБЩЕСТВО

У нас е така: За учителката Тонка – присъда, но за Джамбазки – прошка

У нас е така: За учителката Тонка – присъда, но за Джамбазки – прошка

tonka_123
Учителката по физическо, хваната в Хисаря да кара здраво подпийнала е поредното доказателство, че у нас вина ги се мери с двоен аршин. За по-благозвучно му викат ”върховенство на закона”.

Тонка Драгиева го отнесе за отрицателно време. Първо медиите я разпънаха на кръст.   И докато се разчу за случая и хоп-обзаведе се с присъда. Вярно е, че е лека, но жената за първи път прекрачва прага на съда, за да отговаря пред Темида. Тонка не скри лицето си от медиите и публично се разкая за постъпката. Отказа се да жали присъдата от първата съдебна инстанция, произнесена в петък и дори взе кардинално решение-завинаги да напусне учителската си професия.

 

 

 

С половин уста сподели, че никой не я е подкрепил по човешки.  За няколко дни Тонка стана лице на новините, които я лансираха като  една ли не най-големия грешник в държавата. Пияната учителка е виновна, че е седнала зад волана в това състояние и в това няма грам спор.  Тя разбира се плати за прегрешението си по възможно най-бързия начин.

 

 

По съвсем друг сценарий се развиха нещата за евродепутата Ангел Джамбазки, който бе хванат при проверка на КАТ в Самоков също подпил. Разликата между стойностите на алкохола според  дрегера- 1, 5 промила и на кръвната проба-под 1,2 промила очевидно се различаваха. За това  Джамбазки кажи-речи на косъм се отърва от наказателно преследване. Темида благосклонно наклони везната в негова полза. Случаят се размина с отнета книжка и публично извинение.

 

 

Съпартийците на Джамбазки вкупом застанаха зад него. Те заподскачаха като пуканки из телевизионните студията, за да го бранят като орлици. И  хич не ги досрамя да обяснят на нас, неразбиращите, че всички сме грешни и щом има грешка, има и прошка.  Джамбазки и колегите му се направиха на разсеяни за призивите, че в подобни случаи човек трябва да прояви малко достойнство и  смелост да подаде оставка. А това важи особено за случаите, когато си се цанил да бъдеш морален стожер и представител на България в  Европарламента.

 

 

И какво излиза, че за сходни ситуации  учителката Тонка е грешница, затова ще плати възможно най-скъпо. Но Джамбазки е човек, затова греховете му ще бъдат  опростени. Политиците ни не разбраха, че  точно такива „дребни“ случки бодат очите на народа. И  да не се чудят, че ги смятаме за самозабравили се.

 

Невена Миткова, Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

малинов

Цената на тока скача от 1 юли – няма как иначе, обяви енергийният министър

май 12, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
171544294712064

Трагедия! Наш спортист почина само на 38 години

май 11, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024

Топ 5 тенденции в онлайн казината през 2024 г.

май 11, 2024