Бенатова: Карантината е подготовка за забрана на протести. Естестествено, от грижа за всички нас

Spread the love

бенатоваc9ad4d81c1c84b2dbec5eedc7a25d829

 

 

 

Миролюба Бенатова написа във фейсбук как тълкува масовата паника заради страха от вирусна пандемия. Журналистката видя конспиративен подход и назова целта на „замисъла“:

 

 

„ПАНИКА
Доброволният отказ да ходите с открити лица, да работите и да пътувате, е най-прекият път към края на демокрацията и заличаването на постигнатата свобода.

 

 

Страхът побеждава. Болестта е маска на расизма. И на всичкото неприемане на различните. (отдръпваме се от хората с азиатска визия, които срещаме в градския транспорт. Случило се е. Разказано ми е.)

 

Алиби за липса на съчувствие и широка порта за всякакви безобразия (журналистка е свалена от самолета с делегация за Гърция, защото кашляла).

 

 

Психиатричното отделение във ВМА се преформатира в отделение за вируса. А психично болните къде отиват?! Изчезват, излекувани са?! Никой не пита и на никого не му пука за тях.

 

 

Заразени сме. Кога ще спрем да се събираме в театър, кино, клуб. Кога ще спрем съвсем да протестираме по площадите?! Защото може някой да се изкашля неправилно. А властта ще го обяви за терорист и заплаха за националната сигурност.

 

 

Карантината е подготовка за забрана за събирания и масови мероприятия. Естествено, от грижа. И за наше добро.

 

 

*преди да се запасите с боб и спирт за вечни времена, време е да започнете да си миете ръцете и да проветрявате.“