ОБЩЕСТВО

Репортерката от БНР, която се прочу с „шиб.няк“, писа обяснения за „обида към Борисов“

Репортерката от БНР, която се прочу с „шиб.няк“, писа обяснения за „обида към Борисов“

 

big_125d3

 

 

Тя твърди, че много уважава премиера и се е изразила нецензурно спрямо колега

 

 

 

 

Репортерка от БНР от Благоевград е била накарана да пише обяснения обидила ли е или не Бойко Борисов, става ясно от публикация днес на сайта на радиото. Вчера премиерът инспектира тунел „Железница“, говори пред журналисти, а в края на видеорепортажите се чува нецензурна дума. В доста сайтове се появи новина, че репортерката е нагрубила премиера.

 

 
“Въпреки неистовото желание за сензация и дълбоки конспиративни теории, истината е по-скоро прозаично профанна”, пише БНР.

 

 

В обясненията си журналистката отрича да е имала предвид Борисов. Думата била по адрес на колега, който я „подбутнал“ няколко пъти сред купчината репортери. Журналистката няколко пъти заявява, че много цени Борисов, уважава го и искрено му се извинява.

 

 

 

Самата публикация на сайта на БНР е повече от любопитна. В нея е цитирана шефката на редакцията в Благоевград Елисавета Каменичка по този начин:

 

 

 

„Подобни нелепи ситуации, които поставят на изпитание професионализма на нашите репортери и пряко вредят на името на Радио Благоевград и БНР, като цяло са недопустими. В моменти, когато нашето общество търси в Радиото на Югозапада своя специален остров на достоверна информация, сърцата музика и ползотворен диалог, не можем да извиним подобно поведение, независимо от причината.

 

 

 

Колегата ще бъде наказан с предупреждение. Надявам се предвид доказаните си качества, колегата да успее да извлече поука и докаже пред слушателите ни своя безупречен до инцидента професионализъм“, каза госпожа Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград“.

 

 

 

 

От публикацията не става ясно репортерката ли ще бъде наказана или подбутващият колега. В края тя е подписана с Ваш, Андон“. Не се уточнява кой точно е Андон, вероятно авторът е директорът на БНР Андон Балтаков.

 

 

Сега

segabg.com

 

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024