О Новини http://onovini.eu Новините и още нещо Thu, 10 Jun 2021 09:43:48 +0000 bg-BG hourly 1 Радев за инициативата „Три морета“: Нито е съюз, нито е военен, нито е срещу Русия http://onovini.eu/2021/06/%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bd/ Thu, 10 Jun 2021 09:43:48 +0000 http://onovini.eu/?p=122205

 

big_4380

 

 

 

В последните години се ускори работата в Инициативата „Три морета“ по направление транспортна, енергийна и дигитална инфраструктура. Това каза президентът Румен Радев по време на участие в конференцията „Инициативата „Три морета“ – между Геополитическата конфронтация и прагматичния реализъм“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

 

 

Форумът се провежда онлайн и е организиран от фондация „Фридрих Еберт“ и Института за икономика и международни отношения.
Тази година България е домакин на инициативата.

 

 

 

„Ние трябва да имаме ясна представа винаги когато говорим за дадена международна инициатива какъв е нейният геополитически формат, какви са нейните външни измерения, но и какъв е отзвукът вътре, какви са ползите и перспективите. Ако гледаме от наша гледна точка аз бих перифразирал това много добро заглавие „Инициативата „Три морета“ – между инсинуациите, вътрешнополитическата употреба и реалните ползи за страната“. Още с поемането на домакинството на тази инициатива миналата есен от България започнаха всевъзможни спекулации. Връщане сто години назад идеите на полския маршал Пилсудски за междуморие, противопоставяне на Русия и започнаха да се проектират всякакви теории в тази посока“, заяви държавният глава.

 

 

„Тази Инициатива се развива в съвсем друго време и геополитическо пространство. Аз затова ще започна какво не е Инициативата „Три морета“, защото вървят всякакви спекулации как виждате ли това е политиковоенен съюз срещу Русия. Нито е съюз, нито е военен, нито е срещу Русия“, добави Радев.

 

 

„Следваща спекулация е как тази инициатива целяла да отреже тръбите на руския газ от изток на запад. Страшно нелепо е това да се твърди точно в страна, участничка в тази инициатива, където една тръба, наречена „Турски поток“ мина със завидна скорост през България и не само мина, а и ние българите платихме за нея до стотинка, влизайки в дългове, за да пренесем безплатно руски газ от Турция до Сърбия. Така че няма никаква почва едно такова твърдение. Видяхте, че и „Северен поток“ вече приключва успешно“, допълни още президентът.

 

 

 

„Инициативата била, за да откъсне нашия регион от ЕС. Нищо подобно. Европейската комисия и Германия са стратегически партньори на тази инициатива и нейната основна цел е по-бързото социално и икономическо сближаване между Източна и Западна Европа. Така че аз приветствам тази конференция, защото тук можем да изказваме тези, които се базират на факти“, каза още той.

 

 

„Тази Инициатива е платформа за регионално развитие, която обхваща 12 държави от Централна и Източна Европа“, добави Радев. „Той добави, че включва тези държави, защото като изключим Австрия, всички останали имаме сходна историческа, икономическа и социална траектория на развитие последното столетие. „Затова обединявайки нашите усилия, ние можем да бъдем много по-ефективни, когато се обединим заедно с общи усилия по-бързо да се интегрираме в Европа, много по-бързо да постигнем конвергенция и необходимия, бих казал изравняващ се, социален статус с останалите държави от Западна Европа“, заяви още президентът.

 

 

„Това е неинституционална платформа за диалог на ниво президенти, но нейната цел е именно търсене на най-ефективни пътища за синергия. Отивайки към прагматизма, първото нещо, което виждаме, че транспортна, енергийна и дигитална инфраструктура на нашия регион е много по-неразвита отколкото богатите Западни държави. Равнището и качеството на живот са право пропорционални на развитието на тази инфраструктура. В последните години работата вътре в инициативата се ускори в това направление, в преследването на тази много важна цел“, каза той.

 

 

 

„Всеки, който мисли, че Инициативата „Три морета“ е насочена срещу нашите геополитически интереси нека да се замисли добре ли е за България тук да дойдат големите цифрови и енергийни гиганти“, каза още президентът.

 

 

„Важен инструмент на тази инициатива това е бизнесфорумът. Очертава се благодарение на изключително усърдната работа на институциите в България, бизнесфорумът в България срещата на върха на високо равнище се очертава като един от най-големите досега в тази инициатива и всеки един, който мисли, че тя е насочена срещу нашите геополитически интереси нека да се замисли добре ли е за България тук да дойдат големите цифрови, енергийни гиганти. Те да седнат да си говорят с нашия бизнес за първи път идвайки в България. Аз мисля, че в това няма нищо лошо. Това ще даде един още по-голям стимул на нашата IT индустрия, на дигитализацията, на развитието и търсенето на интелигентни съвременни решения в нашата индустрия. Това е пътят, който очертаваме с тази инициатива. Това са ползите“, каза той.

 

 

 

Радев добави, че приоритетите, които е поставил, например поглеждането извън географския обхват на инициативата е как да бъдем достатъчно ефективни и свързани, ако тази инициатива спре на българската граница. „Нека само да си помислим какви са големите ползи за България от включването на нашия партньор, съсед, приятел Гърция. Това означава изключителна интензификация на нашата транспортна мрежа, обхват на нашата енергийна и дигитална мрежа“, поясни той.

 

 

 

„Още нещо важно за тази инициатива – понеже тя работи изцяло в рамките на приоритетните политики на ЕС. Ние досега мислим първо за национални проекти. Следващият етап, на което досега сме спрели са проектите за трансгранично сътрудничество. Това в момента е политиката в рамките на ЕС, която ние водим. Ами ако помислим в по-голям обхват? Тогава ефективността може да бъде много по-значима“, добави президентът.

 

 

 

„Нашата амбиция е да сключим споразумение между съответните научноизследователски центрове в тези 12 държави, така че да дадем перспектива на младите учени в нашия регион. Следващият приоритет, който България предложи, да мислим за бъдещето отвъд физическата инфраструктурата. Да мислим за образователната, научната свързаност, защото няма какво да се заблуждаваме докато ние не изградим съответната научна и образователна инфраструктура и тя не бъде свързана както се подобава, ние няма как да догоним социално и икономически другите държави.

 

 

 

Науката вече е водещият фактор в развитието на икономиката. Научните изследвания водят към успех. Ние работим интензивно в тази посока и на срещата на върха в София нашата амбиция е да сключим споразумение между съответните научноизследователски, образователни научни центрове в тези 12 държави, така че да дадем перспектива на младите учени в нашия регион съвместно да разгръщат научния потенциал“, заяви Радев.

 

 

Фокус, Епицентър

]]>
Две изречения с ….5 грешки по телевизията http://onovini.eu/2021/06/%d0%b4%d0%b2%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81-5-%d0%b3%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%be-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%8f%d1%82/ Thu, 10 Jun 2021 09:23:44 +0000 http://onovini.eu/?p=122202

 

197452216_2298581716943854_3777271320178480863_n

 

 

 

Русенецът акад. Петър Иванов не е останал равнодушен към правописните и пунктуационни грешки в новините на bTV снощи

 

Ето какво е забелязал той:

В текста на телевизията, две изреченийца, има 5 грешки:

 

 

1.) В първото изречение, то е съобщително (или разказно) липсва препинателният знак точка;

2.) Не е “две”, а е “два”;

3.) Няма дума “курвети” (има “курветини”, но тя е извън контекста), думата за кораб е “корвет”(виж долу руската Уикипедия);

4.) В множествено число думата “корвет” след числително бройно е “корвета”, трябва да се пише “два корвета”;

5.) Във второто безглаголно съобщително изречение също липсва накрая препинателен знак точка.

Каква простотия!

 

 

Грешките в изписаната на екрана дума “курвети” са две:

 

• Не е “у”, а е “о”;

• Не е “и”, а е “а”.

 

В една дума (от 7 букви) две грешки! Ужас!

 

Всъщност всичко това е напълно нормално за проста неграмотна слугинска телевизия!

 

Няма да се позовавам и да цитирам Зигмунд Фройд какво показват избълбукващите от подсъзнанието грешки в изписването (Verschreiben), тъй като подозирам, че се касае просто за трогателна селска неграмотност на персонала и ръководството.

 

Някой нещо?

 

 

]]>
Лошо: Намериха ДНК материал в морето край Шабла (ВИДЕО) http://onovini.eu/2021/06/%d0%bb%d0%be%d1%88%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d0%ba-%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bb-%d0%b2-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d1%80/ Thu, 10 Jun 2021 09:07:23 +0000 http://onovini.eu/?p=122199

 

phpqtbhje_559x345

 

 

 

Намерен е биологичен материал, който е изпратен за ДНК анализ, не е ясно дали е от майор Валентин Терзиев, пилотирал падналия МиГ-29. Продължава търсенето на черната кутия, каза на брифинг началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

 

 

Водолази и машини продължават да търсят изтребителя и пилота.  Специализиран кораб се пуска във водите, като той ще служи за координираща платформа.

 

 

 

В района на катастрофата продължават да работят минният ловец „Цибър“, корвета 14 търси плаващи остатъци.

 

 

 

 

Към момента започва работа съвместно с фирмите и организациите, заявили желание да подпомогнат ВМС.

 

 

 

 

„В надпревара с времето сме, защото са необходими благоприятни метеорологични условия, а морската среда е агресивна. Продължителният престой на черната кутия не е желателен и колкото по-бързо я намерим, толкова по-точно ще установим причините за инцидента“, уточни контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС.

 

 

 

Оказа се, че на борда на самолета е имало още една ракета F-73, което налага и допълнително обезопасяване. 

 

 

 

 

„Предната нощ се случи нещастие – на обучение загубихме самолет. За съжаление нямаме добри новини за съдбата на пилота. Операцията по издирването продължава, мобилизирани са всички средства и всички, които са в състояние да помагат. Надяваме се да има някакви резултати”.

Това заяви в началото на правителственото заседание премиерът Стефан Янев.

 

 

 

Заседанието трябваше да се проведе в сряда, но беше отменено заради инцидента с паднал самолет в Черно море край Шабла. Днес министрите продължиха по дневния ред, за да спазят традицията заседанията да са веднъж седмично.

]]>
Министър Панайотов: Нещо внезапно се е случило, майор Терзиев не е катапултирал, може да не е жив http://onovini.eu/2021/06/%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%b9%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%b5%d1%89%d0%be-%d0%b2%d0%bd%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%bd%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%b5/ Thu, 10 Jun 2021 06:49:45 +0000 http://onovini.eu/?p=122190

 

big_556

 

 

 

Военният министър коментира инцидента с падналия изтребител. Тече разследване, сравняват се данните и се проверят всички факти. Цяла нощ е продължила издирвателната акция. Каквото и да се е случило, се е случило внезапно.

 

 

 

Той не е съобщил за проблем с машината или нужда от катапултиране. Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов пред БНТ.

 

 

 

„Самолетът, който е пуснал мишената на майор Валентин Терзиев, е видял как той я е поразил. Свидетели след това няма“, каза още той.

 

 

 

„Всички опции са на масата, всички вероятности за причината за инцидента се проверяват“, съобщи служебният министър на отбраната.

 

 

 

Военният министър заяви, че незабавно е започнало търсенето на изчезналия майор и изтребителя. Сонар обследва дъното за фрагменти от машината. Днес в издирването ще се използва и хидролокатор за страничен обзор. 

 

 

 

Катапултиране не е имало, защото при тази процедура се активира автоматично предаване на локацията. Той знае, че бил длъжен да предаде, че предстои катапултиране, разкри Панайотов.

 

 

 

Това са българи, които обичат България и пазят България, каза със сълзи на очи военният министър за майор Валентин Терзиев. „Трагедия е това, което се случи. Военни загиват в мирно време, защото професията е високорискова“.

 

 

 

Вероятността той да бъде жив и здрав е малка, може би ще се наложи да приемем фаталния край, завърши Георги Панайотов, пише Novini.bg.

]]>
Митов: Служебните министри, които са тук за два месеца, не им е работа да ровят, а да осигурят изборите http://onovini.eu/2021/06/%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b0-%d1%82%d1%83/ Thu, 10 Jun 2021 06:34:22 +0000 http://onovini.eu/?p=122187

 

big_123

 

 

 

От ГЕРБ пак се заядоха за пореден път със служебния кабинетСлужебният кабинет не е изнесъл нищо кой знае какво, че да се притесняваме. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Не са раздавани пари безвъзмездно, ако има нарушения, то да се провери ББР. В един момент ще се окаже, че всичко е било по процедура“, коментира още той разкритията на служебния кабинет.

 

 

„На служебните министри, които са тук за два месеца, не им е работа да ровят, а да осигурят изборите, които се провалят“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

 

 

 

Не водим сериозен разговор на къде трябва да върви държавата. Виждаме едно реваншистко служебно правителство, което всеки ден излиза с нещо намерено-ненамерено. Оголеното озлобление на служебния кабинет цели да удари ГЕРБ преди изборите, каза Митов.

 

 

 

„Санкциите се ползват и ще се ползват, за да бъдат удряни бизнеси, а на тяхно място ще се настанят хора от кръга на Радев“, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ, пише Novini.bg.

 

 

„Ако има корупция, да кажат какви са тези пари, колко са и къде са изтичали. Санкциите наложени върху определени фирми ще бъдат ползвани да бъдат удряни бизнеси, които очевидно ще трябва да освободят някаква пазарна ниша, където да се намесят хора свързани с други политически кръгове около Румен Радев и служебния кабинет.

 

 

 

Не само че ще заявяваме, че ще управляваме, ние отново ще бъдем първа политическа сила“, категоричен бе Митов.

 

 

„Лидерът на партията е несериозно да се откаже. Когато отиваш на избори, трябва да си водиш партията“, така коментира Митов участието на Бойко Борисов в следващия парламент. „Ако прецени да не влиза в Народното събрание, това ще си е негово решение, то ще бъде на базата на резултат, потенциални коалиции и т.н. След последните избори Бойко Борисов даде ясни сигнали накъде иска да върви партията“, заяви още Митов.

 

 

 

„Аз не съм бягал от отговорност, въпреки че ми беше ясно, че шансовете да се състави кабинет бяха меко казани ниски. Ако ще ме използват държавата да върви напред, да осигурим еволюция на българската институции , аз съм готов да бъда използван“, каза Митов по повод евентуалното повторно издигане на кандидатурата му за премиер.

 

]]>
Погнаха „Пирогов“ за фалшиви хоспитализации, тече проверка http://onovini.eu/2021/06/%d0%bf%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b2-%d0%b7%d0%b0-%d1%84%d0%b0%d0%bb%d1%88%d0%b8%d0%b2%d0%b8-%d1%85%d0%be%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8/ Thu, 10 Jun 2021 05:53:01 +0000 http://onovini.eu/?p=122184

79dd35a4a0dba8ea10b534e225cdb133

 

 

 

„Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в „Пирогов”. Към момента в лечебното заведение тече проверка. Не става въпрос за чистка, но в страната и София има няколко проблеми болници“.

 

 

 

Това каза в студиото на „Здравей, България” зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

 

 

Той добави, че Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания е в изключително лошо състояние.

 

 

Сертификатите за COVID-19

 

 

„Казусът с издаването на сертификати и антигенните тестове не зависи от Министерството на здравеопазването, а от Европейската комисия. Водят се разговори и тече процедура. Ще настояваме този казус да се уреди. Предполагаме, че до 15 юни всичко ще е ясно”, обясни  Петров.

 

 

 

 

За Агенцията по вписванията:

 

 

„Все още не сме получили отговор от Правосъдното министерство. Реакцията беше по-скоро провокирана от казуса с „Александровска” болница. В „Лозенец” има обжалване и спиране не по същество, а спиране по вписването от СГС. По същия казус има жалба и от „Александровска” болница, но решението на съда е отрицателно. Те отказват да спрат вписването. Спира го Агенцията”, обясни Петров.

 

 

 

„Не е работа на Агенцията да проверява основания. Те се проверяват от съда. Работата на Агенцията е да направи вписването. Не им е работа да преценяват дали някой пише грамотно”, добавя зам.-министърът.

 

 

 

 

За криминалните трансплантации:

 

 

„Агенция „Медицински надзор“ е сезирала ДАНС и здравния министър за тези случаи. ДАНС е препратила информацията и до ГДБОП. Не подлежи на съмнение, че бившият здравен министър е бил сезиран за тези случаи”, обясни Петров.

По негови думи процесът около тези незаконни трансплантации е продължил около година и половина.

 

 

„В украински вестници се появи информация за починал донор. Извършваме проверка и по тези сигнали”, каза още Петров.

 

 

Нова тв, Лупа бг

]]>
И ”Politico” видя краха на ГЕРБ на изборите. Какво показва Брюкселската социология? http://onovini.eu/2021/06/%d0%b8-politico-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d1%8f-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%ba/ Thu, 10 Jun 2021 05:27:24 +0000 http://onovini.eu/?p=122179
gerb_borisov
Два дни преди старта на предизборната кампания и месец преди извънредните избори на 11 юли у нас започнаха да излизат първите резултати на социологическите агенции. И докато обективността на родните анализатори е под въпрос, брюкселското издание “Politico” ясно показва как въпреки, че ГЕРБ обяви за пирова победа класирането си на изборите, доверието към Борисовата партия спада. И то драстично за последния месец от вота на 4-ти април.

“Poll of polls” следи обществените нагласи спрямо политическите формации. Прави впечатление, че след изборите на 4-ти април ГЕРБ са загубили близо 2% от доверието си. Днес например стана ясно, че според агенция “Алфа рисърч” след разкритията за американските санкции по закона “Магнитски” ГЕРБ са загубили значително преднината си пред “Има такъв народ”, с която иначе се гордеят. Стана ясно още, че този 2-процентов срив се е случил за изключително кратък период от време – от обявяването на новината за санкционирането на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков на 2 юни е минала една седмица.

 

 

. 

Според брюкселската социология БСП също вдигат доверието си. Въпреки това обаче левицата се задържа като трета политическа сила. На миналите избори крахът за БСП бе огромен и доста изненадващ заради резултатите на „Има такъв народ“, която я измести като втора политическа сила в Народното събрание.

 

 

Доверието си леко вдигат и от ДПС. Въпреки това обаче формацията на Мустафа Карадайъ не печели достатъчно и остава пета. За сметка на това огромна подкрепа през последния месец печели „Демократична България“, която се нарежда четвърта в парламента. Ръстът в доверието е 3%.

 

 

 

Извън парламента отново остават патриотичните формации, които решиха да се прегърнат и този път да се явят съвместно на изборите. Резултатите им обаче са плачевни.

 

Фрог нюз

]]>
Проговориха: Бяхме подложени на натиск да се трансплантират български бебета в Правителствена болница http://onovini.eu/2021/06/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b1%d1%8f%d1%85%d0%bc%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%81/ Thu, 10 Jun 2021 04:44:55 +0000 http://onovini.eu/?p=122176

 

big_75b9

 

 

Експерт разкри потресаващи неща за незаконните трансплантации в България.

 

 

 

Пациентски организации „Заедно с теб“ осъдиха бездействието на държавата за незаконните трансплантации.

 

 

„Сигналите са от доста години, не са свързани с последните трансплантации за фалшиви родствени връзки, които обяви служебният министър д-р Кацаров, тъй като това може би е ставало тихомълком и не е излязло в медиите. Те не са български граждани и по никакъв начин не сме сигнализирани ние“, каза председателят на Пациентски организации „Заедно с теб“ Пенка Георгиева за „България сутрин“.

 

 

И поясни, че сигналите през годините са от най-висш държавен административен служител в Министерството на здравеопазването.

 

 

 

„Във Фонда за лечение на деца бяхме подложени на натиск да се трансплантират български деца, бебета в Правителствена болница, при положение, че там няма достатъчно опит. И според някои лекари там няма мултидисциплинарни екипи, които да поемат след това тези трансплантирани деца. Това, което беше ужасяващото е, че директорите на Фонда и уронването на тази държавна институция за лечение на деца си отиваха по нареждане на проф. Спасов“, допълни Пенка Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

 

 

 

По думите ѝ д-р Тинка Троева е била един от успешните и добре работещи директори.

 

 

 

„Тя беше уволнена заради това, че ние се преборихме едно 5-месечно бебе да отиде за чернодробна трансплантация в Германия, а не както настояваше националният консултант проф. Спасов да бъде трансплантирано в Правителствена болница. Знаете и случая с малкия Байрям, който се нуждаеше от бъбречна трансплантация, който също трябваше да се трансплантира там, но благодарение на медиите това детенце беше в чужбина“, подчерта председателят на пациентска организация „Заедно с теб“.

 

 

 

Тя е категорична, че нередностите са доста. Попитана защо се закри Агенцията по трансплантации и се преобразува в Дирекция, тя отговори:

 

 

 

„Последният директор – д-р Марияна Симеонова, работеше много активно с всички пациентски организации, свързани с трансплантации. Ние участвахме много активно там. Агенцията, с тази си прозрачност и с тази си активност към обществото, пречеше. И откакто тя стана Дирекция към Медицинския надзор – нещата изчезнаха. Ние вече загубихме връзка с институциите, процесите, които се случваха, а беше добре, когато трансплантирани пациенти участваха в разглеждането на документите на следващите, които се нуждаят от трансплантация.“

 

 

 

Пенка Георгиева припомни, че чакащите за трансплантация са много. Надява се новото правителство отново да включи пациентските организации като качество за гарант и като качество на доверие на обществото в донорството, пише bgonair.bg.

]]>
Алена вещае: Хаосът продължава, ретрограден Меркурий носи нови предсрочни избори октомври-ноември http://onovini.eu/2021/06/%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%89%d0%b0%d0%b5-%d1%85%d0%b0%d0%be%d1%81%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b3/ Wed, 09 Jun 2021 20:44:48 +0000 http://onovini.eu/?p=122169

 

2111954772

 

 

Хаосът продължава и все повече маски падат. Има шанс да бъде съставено правителство, както има шанс следващите предсрочни избори да са октомври-ноември, прогнозира астрологът Светлана Тилкова – Алена, цитирана от Труд.

 

 

От 4 април живеем във времето на разрухата и както вече не един път казах, астронумерологичните ми и кармични тълкувания в значителна степен са безпредметни, защото България вече е в криза и видът на политическото представителство в Народното събрание няма силата да я потуши през следващите три години в най-добрия случай, особено след като денят 9.6.2021, в който изтеглиха бюлетините, е на агресия, емоции и разруха.

 

 

Много пъти писах, че 2021 година дава отражение върху следващите девет години от календара, изборният ден на 4 април е кръстопътят, а пред нас има два пътя.

Единият е на глобална положителна промяна, другият е на глобална отрицателна. Средно положение няма.

 

 

Доброто или злото, което ще изживеем, ще бъде единствено следствие от нашите действия, а за съжаление омразата още битува още дълго в нашето общество, а мразофилството ще е господар.

 

 

ГЕРБ-СДС

 

Вибрацията на годината на коалицията е подчинение на Съдбата, на избирателите и техните искания, в месец на неочаквани и безконтролни емоции, особено ако още някой невидим партньор реши да даде рамо на ГЕРБ – СДС чрез своите избиратели, но по-късно водещо до скандали по време на кампанията, която заради началото є е носител на неподходящи партньорства. Отново казвам, че СДС е камък на шията на ГЕРБ и отблъсква избиратели.

 

 

 

Изборната бюлетина с №5 е носител на глобални промени, но дали ще са положителни или отрицателни зависи само и изцяло от възможността на коалицията да си върне доверието на избирателите – трудно до невъзможно, имайки предвид и като цяло негативният деветгодишен период, в който България навлезе.

 

 

 

Въпреки че като астрологична характеристика е заложено отново да са първа политическа сила, все още няма предпоставки обещаващи им да съставят правителство. Съдбата е решаващият фактор в този случай, а също и негативната карма, която натрупаха от средата на миналата година до сега.

 

 

 

“БСП за България”

 

 

Тази коалиция бих определила като астрологичен тюрлю гювеч, събран под мотото “колкото повече – толкова по-малко”. Много партии-слаб резултат. Неизвестно защо и БСП като ГЕРБ залитна по количеството, но без качество и сигурни гласове.

Сигурно и в БСП не знаят какво очакват от партии, повечето неизвестни и без значим изборен резултат през последните 30 години.

 

 

Планетарните аспекти подчиняват водещата партия-БСП, коалиционните са следствие от нея, всяка със своите мечти и желания.

Дали ще стане известно за обществото или не, не съм изчислявала, но по време на кампанията заради липсващо единомислие в тази коалиция ще има брожение родено от промени в движение от водещата партия, вследствие на емоционалният месец и денят на подчинение, все обвързани с вибрация 11.

 

 

Номерът на бюлетината е 4 и в конкретния случай не означава “добре свършена работа”, каквото нумерологично тълкуване направи представител на БСП, а орисва на трудности и неочаквани проблеми заради голямата лява коалиция, които поставят под съмнение повишаването на изборния резултат.

 

 

Лош късмет и на предходните избори и сега, все бюлетина 4 да им се пада, но може и да не е случайност, а Съдба.

 

 

“Има такъв народ”

 

 

Бюлетината е с №22 – носител на самовлюбеност и на кармична разплата, но и на невъзможност да бъде хвърлен спасителен пояс, ако гласувалите за партията сами не осъзнават опасностите и пътя за спасение.

 

 

Редукцията на 22 до 2 минава през 11 и е недвусмислен знак, допълнен от съвпадението му с изборния ден и със старта на кампанията, че както партията е използвана и ще бъде забравена, така и гласувалите за нея са единствено употребени за нечии скрити цели, различни от прокламираните.

 

 

Като астрологична характеристика резултатите на ИТН трябва да са по-слаби от тези на предходните избори, независимо че омразата в обществото все още е разболяващо наситена, но имайки предвид машинното гласуване, основано на лесно манипулиреума компютърна програма, може и да ги направят първа политическа сила.

 

 

ДПС

 

 

С пътуването на лидера на ДПС до Турция и срещата му с президента Ердоган ДПС не си помогна, а си навреди. Изказването на Карадайъ, е унизително за България, който имал друга родина.

 

 

 

Не бива да е изненада, ако имат отлив на избиратели у нас, но пък може да получат повече гласове в Турция, зависи как отвъд границата са приели желанието им за стройна организация на машинния вот.

 

 

Изборната бюлетина е с номер 7 – изискваща анализ и самоанализ, за да не се окажат направили погрешните крачки, след които връщането назад да е невъзможно.

 

 

 

Годината на изборите е подвластна на материални стремежи и кармична разплата. Месецът е на стабилизация, но денят е на прибързаност, отдалечаваща новото възходящо начало.

 

 

Заради фактът, че кампанията започва в ретрограден Меркурий и официалната ѝ дата е в месец на промени на ДПС и в ден отново на анализ, празнодумното и приповдигнато говорене им вреди.

 

 

 

“Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ”

 

 

Привидно денят на подписване на споразумението между трите партии е носител на мощно пробуждане.

Изборната бюлетина с номер 16 е носител на изискването да се примиряват винаги с втората позиция, а тълкуването на числото като номер на бюлетина е, че създавайки парламентарна група, няма да са склонни или ще бъде предмет на трудни преговори да дадат подкрепата си на водещите партии.

 

 

“Демократична България”

 

 

Изборната бюлетина е с вибрация 23 – носител на промяна, редуцирана до простото число 5, като бюлетината на ГЕРБ-СДС, но при ДБ изискването за успех е да търсят причината за провалите си в своите действия, вместо да винят целия свят и опонентите си.

 

 

Стартът на предизборната кампания им носи общителност, в месец на емоции и празнодумство, а началото е в ретрограден Меркурий и в ден на кармична разплата, разкриващ желанието не само да се облажат от кацата с меда, но и да се видят като материални господари.

 

 

 

Няма астрологични признаци резултатите им да са забележимо различни от тези на предходните избори.

 

 

 

“Изправи се! Мутри вън!”

 

 

В изборния ден личната година на движението е все още на емоции, съгласно датата на подписаното споразумение, месецът на анализ и осъзнаване на грешките, а денят – на неконтролируеми емоции, на словесна и физическа ненаказана агресия, но Кармата всичко помни.

 

 

 

Изборната бюлетина е с номер 8 – на кармична разплата спрямо народа, но и на народа спрямо тях. Скритото послание на вибрацията е, че всичко е за пари, а думите са мъгла за мразещи глупци.

 

 

“Гражданска платформа Българско лято”

 

 

Създадена е в ден на промени, в месец на такт и търпение и в година на промени. Денят е общата вибрация са носители на общителност и партньорства основани на материален интерес.

 

 

Дотук добре, но партията е създадена по време на първото ретроградно движение на Меркурий за 2021 година, което не обещава постигане на целите, особено ако се разчита на страх, заплахи и скрита от обществото агресия.

 

 

Бюлетината с номер 15 е носител на стремеж към стабилност, но вследствие на измами и некоректни действия, защото само така вибрация 15 може да позволи да се докопат до представителство в народното събрание.

 

 

“Ляв съюз за чиста и свята република”

 

 

Бюлетината с номер 17 е носител единствено на мечтания за пари, много пари и на мъст спрямо всички, дори към подобните на тази коалиция партии, включително и към БСП.

 

 

Мечти за унищожение на свобода, на хора, дори на анархо-демокрацията в България върлуват в тази коалиция, слава Богу, че значението им като астрологични заложби е нищожно.

 

Труд, Лупа бг

]]>
Пеевски проговори за санкциите от САЩ и „черния списък“ с фирми, публикуван от МФ http://onovini.eu/2021/06/%d0%bf%d0%b5%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d1%86%d0%b8%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%b0%d1%89/ Wed, 09 Jun 2021 20:20:51 +0000 http://onovini.eu/?p=122166

 

peevski-progovori-za-sankciite-ot-sasht-1 (1)

 

 

Преди няколко часа финансовото министерство публикува списък от нови 34 български фирми, на които могат да бъдат наложени санкции по Закона „Магнитски”.

 

 

По този начин черният списък допълва 64-те компании, за които се посочва, че са собственост на Васил Божков, Пеевски и Желязков.

 

 

 

„Нямам нито фирми, нито банкови сметки, нито недвижими имоти в Съединените щати.

 

 

Финансовото министерство публикува лъжа по повод твърдението, че фирма Pure blue event management LLC е моя собственост и че е регистрирана в Америка. Това са абсолютни манипулации, които не почиват на никакви реални факти.

 

 

„Не прави чест на служебното правителство да замесва моето име в подобни лъжи”, заяви пред Блиц Делян Пеевски.

 

 

Бившият депутат от ДПС е категоричен, че единственият санкционен списък по Закона „Магнитски” е този, който бе оповестен от Департамента на САЩ.

 

„Всичко останало по тази тема, както и разширяване на този списък, е спекулация”, подчертава олигархът пред БЛИЦ.

 

Факти бг

]]>