О Новини http://onovini.eu Новините и още нещо Wed, 13 Nov 2019 15:52:16 +0000 bg-BG hourly 1 Германското разузнаване: 5 млрд. лв. годишно крадат 20-30 българи… http://onovini.eu/2019/11/%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-5-%d0%bc%d0%bb%d1%80%d0%b4-%d0%bb%d0%b2-%d0%b3%d0%be%d0%b4/ Wed, 13 Nov 2019 15:51:32 +0000 http://onovini.eu/?p=78765

 

ss

 

Германското разузнаване: 

Групировките се разпаднаха и парите им се преразпределиха към отделни личности На всеки 10 г. те засмукват половината бюджет и го претопяват в ролс-ройси, бентлита, ламборгинита, позлатени кичозни дворци и натруфени костюми 

 

 

Над 5 млрд. лв. годишно си разпределят българските олигарси и дедесари, които източват професионално бюджета, за да си купуват бентлита, ролс-ройси, ламборгинита, частни самолети, кичозни дворци със златни орнаменти „Версаче“, изумителни натруфени костюми и всевъзможни луксозни екстри.

 

 

 

Освен от измами с ДДС сивият сектор печели от органзирана престъпност общо 4-5 милиарда лева годишно, се твърди в доклад на Центъра за изследване на демокрацията. Веднага след 1989 г. са изнесени между $4 и 9 милиарда според германския журналист Юрген Рот, които впоследствие са се върнали като инвестиции и заеми.

 

 

 

Тогава започва разцветът на силовите групировки. В доклад на германското разузнаване БНД се казва, че натрупаните от тях пари в началото на прехода се преразпределят, и то на доста по-малко хора. „В резултат от вътрешните борби за власт и разместване престъпните групировки се разпаднаха и техните богатства вече се намират в ръцете на отделни личности.

 

 

Благосъстоятелните величия на организираната престъпност междувременно успешно „легализираха“ своите фирми или пък излязоха от играта. Може да се предполага обаче, че те още поддържат връзки с определени кръгове в икономиката, политиката и службите за сигурност.

 

 

 

Корупцията е широко разпространена и в нея участват хора по високите етажи.“ Анализът на ЦРУ от февруари 2018 г. не е много по-различен. В него се обясняват олигархичните схеми, макар и думата „олигарх“ да не се използва. Според документа България е „уязвима заради пране на пари, корупция и организирана престъпност, някои суми, спечелени от наркотрафик, се перат чрез финансови институции“.

 

 

 

Никой не е броил колко са българските олигарси, но всички са категорични, че те не са повече от 20-30 души, които контролират различни сектори. Това значи, че на 230 000-350 000 души се пада по един. За сравнение в 144-милионната Русия те са 96-има според списъка на САЩ със санкциите, или по един на 1,5 милиона обикновени руснаци. Така страната ни се нарежда на едно от челните места по придобити незаконни пари. Малкият брой бизнесмени обаче работят с множество фирми.

 

 

 

Една част на тяхно име, а друга – на подставени лица, които може да са свои хора, но може и да са напълно непознати и дори не подозират, че са собственици на компании. В това отношение комисията за борба с корупцията среща сериозни затруднения. Тя трябва да установи цялата собственост на даден олигарх и дали има отклонения между законно придобитите пари и действителното състояние.

 

 

 

Това се оказва почти невъзможна мисия. Първоначално търси информация от българските банки, които може и да откажат. По-сложно е със сейфовете у нас и в чужбина, както и с чуждите банки, които трудно споделят тайните си. Тогава се налага да се намеси ДАНС, която да потърси данни от партньорските служби. А това се налага най-малкото защото България губи около 2 млрд. лв. всяка година от измами с ДДС, сочат данните на ЕК в подробния й доклад по този въпрос за 2017 г. Study and Reports on the VAT Gap in the EU-28 Member States: 2017 Final Report.

 

 

 

Според комисията само за периода 2011-2015 г. бюджетът е ощетен с фрапиращите 9,9 млрд. лв. Ако допуснем, че тенденцията се запазва и през следващите години, то близо 16 млрд. лв. са потънали безвъзвратно в дълбоките джобове на олигарсите и обикновените източвачи на ДДС. При положение че приходите от данъци за 2018 г. са 21 млрд. лв., а общите приходи в бюджета са 38 млрд. лв., спокойно може да се обобщи, че на десетина години олигархията и дедесарите “изяждат” половината от събраните от всички останали пари.

 

 

 

„Значителен аспект на сивата икономика в България е мащабното избягване на данъци, особено на ДДС – се посочва в анализ на Държавния департамент на САЩ. – Постъпленията от измами с ДДС са значителни и до голяма степен се прехвърлят извън страната към чуждестранни сметки, собственост на офшорни компании. След това те се връщат в България и се обявяват за кредити, като по този начин се легализират за бъдеща употреба.“ Ако има нещо успокоително в случая, то е, че ние сме като детски ясли в сравнение с Европа.

 

 

 

Там схемите за източване на бюджетите са толкова грандиозни, че е истинско чудо, че ЕС изобщо съществува. Всяка година в рамките на съюза измамите с ДДС са около 150 млрд. евро. Схемите там не са много по-различни от тези, използвани у нас. Навсякъде се правят вериги от кухи фирми, регистрират се в държави с различни ставки на данъка, които си прехвърлят уж някакви стоки. Стойността им расте на хартия, а една от компаниите трупа огромни задължения към фиска.

 

 

 

Разбира се, тя няма никакво намерение да внесе дължимия ДДС. Сред фирмите има и износител, който в последния момент тегли от бюджета огромен данъчен кредит и проблемът остава в задлъжнялата фирма. Обикновено тя е регистрирана на социално слаб гражданин или на човек с психични отклонения. Само трансграничните измами в ЕС с ДДС се изчисляват на 50 млрд. годишно според проучване на ЕК от 2017 г.

 

 

 

Източник: 168 часа

]]>
Основателка на ГЕРБ към премиера: Стига! Достатъчно сте излагал България и гражданите й http://onovini.eu/2019/11/%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d0%b5%d1%80%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3/ Wed, 13 Nov 2019 15:03:43 +0000 http://onovini.eu/?p=78762
zdravkova_800
Чувствам се обидена и омерзена заради Нейно превъзходителство Херо Мустафа – посланик на САЩ в България, пише Душана Здравкова, която е сред основателите на ГЕРБ.

Уверявам Ви, силно е това чувство. Имала съм много поводи да се чувствам обидена, да понасям заради Вас обвинения, заслужено или не да зачеркнете с лека ръка най-важното в професията ми – съдебната зала!

 

Но сега се чувствам обидена и омерзена заради една друга жена – Нейно превъзходителство Херо Мустафа – посланик на САЩ в България. Човекът, който представлява свободата и демокрацията, за която и аз и много българи , в годините, през които Вие сте бил никой, сме се борили и отстоявали!

И когато станахте някой, се заблудихме от трогателните разкази и приказки като тези на Шехерезада. И носим своята вина, че повярвахме, че застанахме рамо до рамо със слугите Ви, с онези, които искаха само и единствени да са „ на хранилка‘, с посредствените и незначими като биография, изпъплили от нищото мижитурки. И ще носим тази вина докрай!

 

 

Но повярвайте – има такива, които сме истински – като биография/ с истински убити от Народен съд дядовци/, с истинска битка за демокрация и върховенство на закона, с истински интелектуален заряд, достоен да роди даже името на партията, с която така се гордеете днес!

 

 

Да, днес ние, истинските, Ви казваме – стига! Достатъчно сте излагал България, гражданите ѝ, стига уронване на достойнството и честта на една жена, дипломат, мюсюлманка, за която, ако малко имахте познания, щяхте да знаете колко дълбоко наранявате. Не е моя работа да Ви уча на протокол, да наваксвам пропуски в знанията Ви и да имам надежди, че можете да се промените.

 

 

Просто Ви казвам – стига!

 

 

Не искам да нося Вашия срам, не искам да бъда част от Вашата измислена реалност, аплодирана от също толкова фалшиви аркашки…

 

И Ви връщам капитанската лента, която ми подарихте символично преди много години, защото никога не съм била в отбора, който печели с измами и фалш и е този на слугите Ви, но с една надежда – да намерите начин да отмиете този срам от жените и гражданите на България!

 

Душана Здравкова, основателка на ГЕРБ и бивш депутат от същата партия
Фейсбук

]]>
Мъката е огромна: Прегазеното в Русе дете е чакано 10 години http://onovini.eu/2019/11/%d0%bc%d1%8a%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b5-%d0%b4%d0%b5/ Wed, 13 Nov 2019 14:42:12 +0000 http://onovini.eu/?p=78759

мъкаbig_31_6570

 

 

Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения срещу 76-годишния шофьор на камион Петко С., който вчера прегази 5-годишно момиченце в кв. „Долапите“, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от Агенция „КРОСС“.

 

Трагедията стана вчера около 11.30 часа. Малката Рая била блъсната от камиона „ГАЗ-53“ на ул. „Бяла черква“, докато водачът правел завой. Мъжът първо избяга от местопрестъплението, но по описание на камиона от очевидци по-късно беше задържан.

 

 

В обвинението срещу 76-годишния Петко С. са включени три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието.

 

 

По делото са извършени огледи, разпити, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.

 

 

Шофьорът е задържан за срок до 72 часа. При задържането му е взето предвид и това, че до момента Петко С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия.

 

 

При предишна катастрофа мъжът е причинил смъртта на друг човек, има присъда и за причиняване на средна телесна повреда в трета катастрофа.

 

 

За сегашното му обвинение законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години и отнемане на шофьорската му книжка.

 

 

 

Съседи на бабата на убитата Рая разказват, че момиченцето било единствено дете, чакано цели 10 години. Съседката Цанка Петрова разказва, че всеки ден Петко С. минавал покрай къщата й и винаги карал бързо, пише „Русе медия“.

 

Петел

]]>
НПО-то на Цветанов с открита атака към правителството на ГЕРБ, обяви се срещу АЕЦ „Белене“ и „Турски поток“! http://onovini.eu/2019/11/%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d1%81-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2/ Wed, 13 Nov 2019 13:53:18 +0000 http://onovini.eu/?p=78753

цеци991-ratio-cvetan-cvetanov

 

 

Воденият от Цветан Цветанов Евро-атлантически център за сигурност (ЕАЦС) се обяви срещу изграждането на АЕЦ „Белене“ и газопровода Турски поток. Според организацията двата енергийни проекта създават предпоставки за притеснение относно влиянието им върху енергийната сигурност на България, защото страната ни ставала по-зависима от Москва. 

 

 

Така доскорошният втори човек в ГЕРБ влезе в открита атака срещу плановете на Борисов и кабинета и водената от него енергийна политика. 

 

 

От ЕАЦС припомнят, че България подписа в рекордно къси срокове договор за строителството на продължението на „Турски поток“ през територията на България.

 

 

„За по-малко от 6 месеца се проведоха всички процедури, издадоха се всички разрешителни, подписа се договор и се направи първа копка. Стойността на договора е над 1.1 млрд. евро. Дължината на трасето е 474 км. Според договора, строителството ще завърши за рекордните 250 календарни дни за линейната част. Финансиране за проекта обаче липсва, а по тръбата ще тече само руски газ, заявяват от центъра“, ръководен от доскорошния втори човек в ГЕРБ.

 

 

Според организацията Булгартрансгаз не разполага със средства за строителството на тази инфраструктура.

 

 

„Нито Булгартрансгаз, нито дружеството майка БЕХ могат да изтеглят заем на такава голяма стойност. Поради тази причина, условията на договора предвиждат сумата да се плати от приходите от транзит в срок от 10 години след пускането на тръбата в експлоатация. Това означава, че обслужването на дълга ще зависи от пренесените количества и цена. Ако Газпром реши да не използва тръбата и тя остане празна, Булгартрансгаз ще трупа задължения, които няма да може да обслужва.

 

 

Логично е при неплащане кредиторът да опита да придобие дружеството и неговите активи. Тази ситуация създава предпоставки за диспропорционално увеличаване на руското влияние в политическия и икономическия живот в страната ни, както и риск от пълна зависимост на българския газов оператор Булгартрансгаз от Газпром“, посочват от екипа на ЕАЦС.

 

Според центъра в същото време предвидените обвързващи договори за доставка на газ, ще направят невъзможно диверсифицирането на доставките с втечнен природен газ.

Според анализаторите е притеснително и състоянието на проекта за АЕЦ „Белене“.

 

 

„През последните месеци правителството даде редица сигнали за възобновяване на проекта и привличане на руски и китайски инвеститори. Важно е в този контекст да се съхрани решението на Народното събрание. В противен случай, ако българското правителство даде гаранции за инвестицията на руската страна, рискуваме българската енергетика да бъде поставена в пълна зависимост от Русия. Същевременно не бива да подценяваме факта, че в сферата на атомната енергетика не е толкова важно кой притежава реакторите, а кой притежава технологията и може да преработва ядрения отпадък от работата на тези реактори“, посочват от организацията на Цветанов.

 

Оф нюз

 

]]>
Трагедия: Загиналата туристка в Рила се оказа известна журналистка! СНИМКИ http://onovini.eu/2019/11/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b3%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%ba%d0%b0-%d0%b2-%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d1%81/ Wed, 13 Nov 2019 13:06:29 +0000 http://onovini.eu/?p=78747

тодорова1573649088-planinski-spasiteli

 

 

Откриха тялото на изгубената в Рила жена, потвърдиха от Планинската спасителна служба. Тя е дългогодишен журналист в БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация“.

 

 

„Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова“, написаха колегите й.

 

лили1573648982-65318899-2389546401083498-6956524895442305024-n

 

„Тя ще остане като един най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората. След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие.

 

 

Догодина й предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст – хоровото пеене и църковнославянската музика.

 

лили-21573649043-735020-479765018728322-947696845-n

 

Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол“, уточниха от БТА.

 

 

 

В събота жената се е отправила на поредния планински преход в любимата й Рила планина. Днес тялото й бе открито в района на Белия улей, до Рилския манастир. Паднала е в река и е починала впоследствие от травмите си.

 

 

Туристката беше в неизвестност от четири дни. Тръгнала на поход сама. Връзката с нея се изгубила, когато се намирала в Мальовишкия дял на Рила планина.

 

 

 

Маршрутът, по който се е движила, все още не е ясен. Според спасителите жената е била с лабилна психика и често е променяла решенията.

 

 

 

По-рано спасителната акция бе временно спряна заради лошото време. В планината атмосферните условия са изключително неподходящи за туризъм.

 

 

 

Спасителите съветват всички туристи да следят прогнозата и да не тръгват на походи при дъжд и мъгла.

 

Марица

]]>
В Китай убедени: Русия може да унищожи САЩ „десет пъти“ http://onovini.eu/2019/11/%d0%b2-%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d1%83%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d1%83%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%be%d0%b6%d0%b8-%d1%81/ Wed, 13 Nov 2019 12:55:24 +0000 http://onovini.eu/?p=78744

The main states on business war. The states who have main world in whole world. China, Russia, America and their flags. Blue background

 

Русия с огромните си ядрени резерви е в състояние да унищожи територията на САЩ най-малко „десет пъти„. Това пише китайското изданиеSohu.

 

 

В статията се казва, че Русия разполага с ядрени бойни глави, средства за тяхното доставяне, стартови площадки за ядрени оръжия, включително самолети Ту-160, балистични ракети със стратегическо предназначение, както и площадки за изстрелване на балистични ракети с морско базиране от серията „Борей“.

 

 

В Китай обявиха фактора, който сдържа САЩ да нападнат Русия

В Китай обявиха фактора, който сдържа САЩ да нападнат Русия

Вашингтон продължавал да се страхува от Русия

Изданието смята, че Русия продължава да се „държи сурово“ по отношение на САЩ, „довеждайки американските власти до състояние на вцепенение„.

 

 

„Положението в света е такова, че влиянието на САЩ намалява, а Русия в бъдеще може да възстанови превъзходството си„, отбелязват авторите на статията.

 

Според китайската медия САЩ могат да „нанесат удар“ срещу Русия във връзка с разногласията за ситуацията в Сирия и Украйна. Вероятността от ответен удар обаче възпира американците.

 

В САЩ обявиха "най-лошия кошмар" за Китай и Русия

В САЩ обявиха „най-лошия кошмар“ за Китай и Русия

Продажбите на подводници на съюзниците им

 

 

Според авторите на статията страните членки на НАТО трябвало да бъдат много внимателни при използването на сила, тъй като това можело да „доведе до катастрофа“.

 

Нюз БГ

]]>
Фатална развръзка с изгубената туристка в Рила, ето къде откриха трупа й http://onovini.eu/2019/11/%d1%84%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d1%80%d1%8a%d0%b7%d0%ba%d0%b0-%d1%81-%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d1%83%d0%b1%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8%d1%81/ Wed, 13 Nov 2019 12:39:28 +0000 http://onovini.eu/?p=78741

 

фатална1528654474-shutterstock-258646433

 

Откриха тялото на изгубената туристка в Рила, съобщава Нова телевизия.

 

 

То е било намерено в района на Рилския манастир днес по обед.

 

 

Припомняме, 64-годишната жена беше в неизвестност от четири дни. За последно туристката е била забелязана в хижа „Мальовица“ в неделя сутринта.

По-рано днес от спасителната служба съобщиха, че издирването ще бъде временно прекратено заради лошите метеорологични условия.

 

 

Все още не е напълно ясен маршрутът, по който жената се е движила. Според спасителите тя е била с лабилна психика и често е променяла решенията и маршрутите си. Те твърдят, че тя е допуснала грешка, тръгвайки на поход сама.

 

 

В планината времето е неподходящо за туризъм. От ПСС съветват туристите да следят прогнозата за времето и да на тръгват на походи при дъжд и мъгла.

 

Нюз БГ

]]>
Горанов не знаел, че с подписа си присъединява България към вдигане цените на самолетните билети http://onovini.eu/2019/11/%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%b5-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d0%bb-%d1%87%d0%b5-%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0-%d1%81%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%8a%d0%b5/ Wed, 13 Nov 2019 10:54:19 +0000 http://onovini.eu/?p=78738

подписаbig_55

 

 

България се присъедини към една декларация, инициирана от Холандското правителство, в която декларация се констатира, че авиацията като бизнес в Европа и въобще в световен мащаб генерира огромен обем от въглеродните емисии.

 

 

На въпрос ще се увеличат ли цените, с колко ще се увеличат, ще се отрази ли това на цената на билетите, е твърде рано да се дава отговор, защото до голяма степен би било спекулативно. Това каза финансовият министър Владислав Горанов.

Горанов обясни, че самата декларация отправя апел към ЕК да извърши анализ и да предложи на парламента и на Съвета възможно решение в посока ограничаване или облагане на дейността на авиационните оператори във връзка с емисиите, които този бизнес генерира.

 

 

„Твърде рано и не може да се направи оценка първо дали комисията ще предложи такова решение, защото декларацията е заявление от тези 8 държави към комисията, но дали тя ще се съгласи да разработи подобен анализ и да предложи законодателно решение е въпрос на преценка на самата ЕК.

 

 

Оттам нататък този проект на документ, ако се подготви от комисията ще мине естествения си законодателен път между Европейския съвет и Европейския парламент и би могло да стане законодателно решение само ако държавите-членки се обединят около него.

 

 

Така че на въпрос ще се увеличат ли цените, с колко ще се увеличат, ще се отрази ли това на цената на билетите, е твърде рано да се дава отговор, защо до голяма степен би било спекулативно”, заяви финансовият министър.

 

 

Горанов посочи, че самата декларация не съдържа конкретни предложения, тя съдържа констатация за проблема и апел към комисията да предложи анализ и конкретни законодателни решения.

 

 

На въпроса на какво ниво се взе решение България да се присъедини към тази декларация, той каза: На ниво обсъждане в МС, имаше дебат в МС и преценихме, че можем да се присъединим към тази декларация.

 

Канал 3

]]>
Фамилия Премянови върти тлъст бизнес с изоставени деца… СНИМКИ http://onovini.eu/2019/11/%d1%84%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%82%d0%b8-%d1%82%d0%bb%d1%8a%d1%81%d1%82-%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81/ Wed, 13 Nov 2019 10:37:01 +0000 http://onovini.eu/?p=78735

премянов660_83df2c55d03fed2679c87e6bdb3ecfd7

 

 

Съпругата и дъщерята на бившия депутат от БСП и настоящ шеф на Тракийските дружества Красимир Премянов въртят тлъст бизнес с изоставени деца у нас, пише Lupa.bg.

 

 

Валерия Колмакова – Премянова и щерка й – адвокатката Андреана, от години се занимават с тежките и сложни процедури по осиновяването на българчета в чужбина.

 

 

За целта те са основали асоциация „Виктория“, която оказва логистична и правна помощ на желаещите семейства от Кипър, Италия, Гърция и САЩ да се сдобият със своя рожба от страната ни.

 

 

Дъщерята на Премянов Андреана като по-млада 

 

 

Любопитното обаче е, че тя работи с крупни тарифи. Само за адвокатски консултации и хонорар за целия процес от кандидат-родителите се искат по 1,500 евро.

 

Отделно, асоциацията, собственост да двете дами Премянови, изисква от потенциалните осиновители да заплатят още няколко суми по следните пера:

 

Други разходи, начислявани от акредитирания орган на държавата на произход (България – б.р.) като офис разходи и консумативи, които възлизат на стойност между 2550 евро и 4850 евро. В ценоразписа на организацията те са вписани като суми, дължими на нея, а не на някоя институция.

 

 

Също се налага и преводът на 552 евро, отново за „Виктория“, които пък тя прибира за графа „транспортни разходи, командировки и банкови преводи“.

 

 

Ето и факсимилета от „ценоразписа“ на НПО-то:

 

 

 

Така, без да се броят останалите разходи за кандидат-осиновителите, само за фирмата на Премянови те трябва да заделят общо между минимум 4552 евро (8900 лева) и 6902 евро (13 527 лева).

 

 

Отделно от всички тези разходи, те трябва да се бръкнат почти още толкова и за преводи, легализации на документи, административни такси, устни преводачи, писмени консултации и т.н. Така крайната „цена“ за осиновяване на едно българче в САЩ, например, може да набъбне до баснословните 20 бона.

 

Лупа БГ

]]>
Заплатите падат, но на депутатите – не! Взимат със 117 лева отгоре без да броим добавките и безплатните екстри http://onovini.eu/2019/11/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%82-%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b5/ Wed, 13 Nov 2019 10:08:22 +0000 http://onovini.eu/?p=78732

 

orig_zaplatite-po-malki-no-ne-i-680

 

 

Средната заплата в България през третото тримесечие е намаляла с 0,9% в сравнение с предишното, достигайки 1266 лв. през септември. В същото време на депутатите и на хората на висши управленски постове заплащането се качва средно с 3,1%. Това показват данните на НСИ, пише Глас.БГ

 

За основа при определянето на заплатите на управленците се взема средната заплата само за последния месец от тримесечието и то само за обществения сектор, а през септември тя е нараснала с 3,11% в сравнение с юни, достигайки 1291 лв.

 

 

Средното заплащане на депутат например е 3 пъти по тази сума, т.е. 3873 лв., без да се смятат класовете, добавките от по 10% за участие в комисия, представителните и т.н. През последните три месеца тази заплата е била 3756 лв., т.е. нарастването само на основата на заплатата е със 117 лв.

 

Тук не са включени допълнителното заплащане за участие в комисии, разни бордове, както и ползването на всевъзможни безплатни екстри.

 

 

Председателят на парламента получава с две трети повече от обикновеното депутатско заплащане, т.е. вече ще се разписва срещу минимум 6455 лв.

 

 

Президентската заплата е двойна на депутатската, т.е. вместо досегашните 7512 лв. Румен Радев ще получава по 7746 лв. И при него тази заплата е без класовете, които като на бивш военен са по 1,6% за всяка година трудов стаж, т.е. крайната му заплата е поне с около 45-50% по-висока от тези 7746 лв.

 

 

Премиерът по закон получава с 55% повече от основната депутатска заплата, т.е. би трябвало основата на неговото месечно заплащане да стане 6003 лв.

 

 

От данните на НСИ излиза, че намалението на средната заплата в България през третото тримесечие е засегнало всички сектори на икономиката с изключение на селското стопанство, строителството и преработващата промишленост. В IT сектора, където през предишното тримесечие средната заплата за първи път прехвърли 3000 лв., достигайки 3056 лв., през септември е паднала до 2988 лева.

 

Глас БГ

]]>