Испански медии със съмнения кой е замесен в контрабандата на 11-те тона заловен хашиш край Сицилия

Spread the love

 

Boko_SIC

 

 

 

Сериозен скандал е на път да разтърси Европа след като испанските и италианските служби заловиха вчера яхта в Средиземно море с холандски флаг, която е превозвала 11 тона хашиш натоварен в Мароко.

 

 

 

 

 

Според испанските медии, имало съмнения още в началото на разработката на сигнала за товара и канала, че с него е свързан и българският премиер Бойко Борисов и затова българските служби не са били предупредени, че се следи яхта с български екипаж на борда и.

 

 

 

 

Въпреки, че информацията беше разпространена светкавично от всички световни медии, това не попречи на българският премиер набързо да си направи програма с посещение в Мароко – именно държавата, в която е натоварен товара.

 

 

 

 

Според медиите в Испания, Бойко Борисов не е планувал и е нямал организирано посещение в Мароко в програмата си дори в следващите шест месеца, но явно новината за задържаната пратка промени плановете му.

 

 

 

 

 

Какво ще спасява Бойко Борисов в Мароко и дали пък именно той не е човека глава на цялата тази престъпна организация си задават въпроса медиите на Иберийският полуостров и отбелязват факта, че ако някъде могат да натоварят 11 тона хашиш, то това автоматично кара много от службите да се съмняват, че в Мароко се укриват още огромни количества и очакват да се транспортират в Европа.

 

 

 

 

 

 

Медиите в Испания, припомнят и доклада на ЦРУ в който ясно се посочва, че българският премиер в началото на своята кариера, като охранител в България е свързван именно с наркотрафик, рекет и изнудване на фирми и хора в България.

 

 

Междувременно се разбра, че двамата българи, които бяха задържани на яхта с 11 тона хашиш край бреговете на Сицилия, са отказали да ползват помощ от българските дипломати в Италия, съобщи БНР.

 

 

В момента сънародниците ни са в затвора в италианския град Рагуза. По неофициална информация те са от Варна и се казват Иван Бориславов и Никола Георгиев. Единият от тях има и капитански права.

 

 

 

Мъжете са били задържани в понеделник през нощта на борда на 20-метрова яхта, плаваща под холандски флаг близо до бреговете на Сицилия. На борда на плавателния съд са открити общо 11 тона хашиш.

 

 

 

 

Арестуваните са на 40 и 42 години. Не са криминално проявени. Преди време единият от задържаните е бил регистриран от полицията у нас за шофиране след употреба на алкохол.

 

 

 

 

 

Операцията е проведена от италианската финансова полиция в Палермо под ръководството на националната служба за борба с наркотиците.

Предполага се, че става дума за канал за трафик на дрога, идващ от Северна Африка.

 

 Източници: БНР и bulbg.blogspot