Бившия шеф на ДАНС проговори за куцото прасе: Не съм го убивал

Spread the love

 

прасеbig_6636

 

Бившият шеф на ДАНС проговори за първи път, след като бе арестуван.

 

 

„Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам нищо общо с другата кола, в която е открито убитото животно, нито познавам добре хората от нея. Возил съм се в отделен автомобил“.

 

 

Това заяви бившия председател на ДАНС Димитър Георгиев пред bTV, след като бе помолен за коментар след неговото задържане заради случай на предполагаемо бракониерство. Той отказа да навлиза в подробности, тъй като по случая се води разследване.

 

 

В сряда бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, негов действащ колега от агенцията, президентът на футболният отбор „Бистришките тигри“ и още двама души влязоха в ареста по подозрение за бракониерство.

 
В една от техните коли е намерена убита дива свиня. Задържаните са обяснили пред разследващите, че видели дивата свиня, която куцала, помислили, че е болна и, за да не зарази останалите животни в гората, извършили санитарен отстрел.

 

 

 

След това се опитали да прикрият следите си, като изхвърлили торбичка с патрони, а в колата са открити още патрони и още един шумозаглушител, пише plovdiv24.bg.

 

 

Горският служител, който е бил заедно с бившия председател на ДАНС Димитър Георгиев, по време на бракониерския лов над село Сушица, подаде молбата си за напускане, информира Lupa.bg.

 

 

Той обаче не пожела да разкаже какво се е случило в гората. Междувременно все още се чака експертизата, която да докаже как и от кого дивото прасе е било убито.

 

Лупа бг, Би ти ви