Арестович: Ще разкрия голяма тайна, ето така опитахме да убием Герасимов! 

Spread the love

 

герасимов

 

 

Алексей Арестович, съветник на украинския президент, е разказал как украинските военни са се опитали да ликвидират началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов, докато той е бил в Изюм, Харковска област.

 

 

„Нека ви кажа една голяма тайна. Герасимов беше в Изюм, и ние удряхме по Герасимов. Имаше такова нещо“, казва той в разговор с руския адвокат Марк Фейгин, съобщава УНИАН.

Според думите на Арестович, това се е случило през втората половина на април или май.

 

 

„Нанесохме удар върху щаба, където беше той, и взривихме всичко на пух и прах. Там дори и без Герасимов загинаха доста висши офицери, охранители и така нататък. Но той е успял да си тръгне и да се отдалечи малко по-рано. Не успяхме“, добавя Арестович.

 

 

 

Пропимняме, че според публикация на „Ню Йорк таймс“ САЩ  опитали да спрат Украйна да убие началника на генщаба на РФ. Американците били научили, че ген. Валерий Герасимов планира да отиде на фронтовата линия, но спестили тази информация на украинците, опасявайки се, че опит за убийството на генерала може да доведе до сблъсък между САЩ и Русия. Украинците обаче узнали за пътуването. След вътрешно обсъждане на ситуацията, Вашингтон предприел необичайна стъпка, отправяйки молба към Украйна да отмени атака – но отговорът бил, че тя вече е започнала. Твърди се, че тогава десетки руски войници били убити, но Герасимов не бил сред тях.