Пеевски, който с Карадайъ гласуваха за кабинета: Искаме само едно нещо…

Spread the love

 

пееф-1

 

 

Силният човек в ДПС Делян Пеевски каза, че от избраното правителство ще искат само едно нещо – да направи конституционната реформа.

 

 

„Единствено ще искаме от кабинета да извърши конституционната реформа.Иначе не подкрепяме кабинета и неговия състав, дали ще го подкрепяме занапред, това ще се види според действията им“, каза Пеевски, цитиран от Нова Тв.

 

 

Запитан ще бъде ли по-активен с присъствието си в Народното събрание, Пеевски уточни: „Аз винаги съм бил тук“.

 

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък допълни:

 

49-ото НС има една много важна задача – да се опита да направи съдебна реформа. Ние двамата с Делян Пеевски сме гласували “за”. Това е заявка за нашето поведение в Комисията по конституционни въпроси. Заявяваме, че ще сме проактивни.

 

 

“Това за нас е първа крачка към преодоляване на политическата криза. Българските граждани не искат да има 6 поредни ненужни избори. Гражданите искат спешно са преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората.”, каза той и добави, че според ДПС основният проблем, който чака спешно решение е спиране на прогресивното обедняване на българските гражданин.

 

 

От парламентарната група на ДПС гласуваха само двама депутати. Останалите 34 народни представители от Движението не участваха в гласуването.