Черната серия продължава: Писъци на умряло огласиха плаж „Харманите“ в Созопол, ето какво се случва

Spread the love

 

удавник

 

 

Черната серия с удавниците продължава. 42-годишен мъж от Враца е загубил живота си на плаж „Харманите“, след като влязъл във водата въпреки огромните вълни и мъртвото течение, характерно за август.

 

 

 

Той е 7-ма жертва само за 2 дни – невиждано досега число, което е по-обичайно да бъде месечна бройка, а не 48-часова, съобщава „Флагман“.

 

 

Човекът е влязъл във водата, започнал е да вика за помощ мигове по-късно и спасителите са влезли да му помагат, рискувайки собствения си живот. Те са успели да го извадят от морето, но врачанинът е бил в тежко състояния. Първоначално е бил контактен, но впоследствие припаднал. Извъшени са редица опити той да бъде върнат към живота – неуспешно.

 

 

 

Тялото му е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ Бургас. Ще се изяснява точната причина за смъртта му.

 

 

Двама души се удавиха на Южното Черноморие въпреки превантивното съобщение туристите да внимават със сигнализацията на плажа и къпането в морето през август.

 

 

Случаите са от вчера следобед, предава БТВ.

 

 

Тялото на 48-годишен мъж от София е извадено около 16:30 ч. в района на централния плаж в с. Равда.

 

 

Около 18:55 ч. на плажа пред х-л “Синя перла” в Слънчев бряг от морето е извадено тялото на 46-украинец, пристигнал в България на 26 юли през ГКПП Русе.

 

 

 

 

Той е работел като автобусен шофьор към частна туристическа фирма.

 

 

За пореден път ОДМВР-Бургас призовава към повишено внимание, тъй като днес вълнението на морето е между 2 и 3 бала.

 

 

 

Преди няколко дни в неохраняван плаж край Елените се удави 8- годишно дете.

 

 

„Хора, спрете се! Морето ще бъде на мястото си и догодина!“, това зоват спасители, които вече не смогват да възпират безразсъдни плажуващи, предимно от вътрешността на страната, да влизат в опасните води на Черно море.

 

 

Те допълват, че докато местните знаят добре какво е вълнението по това време на годината и колко опасно всъщност е, то останалите подценяват теченията и вълните и рискуват не само собствения си живот, но и този на обучените спасители.

 

 

 

От ОДМВР-Бургас пък за пореден път призовават да се избягва влизане във водата, поне докато не спрат ветровете. Вълните на места в момента са над 1.5 м, а силата на вятъра достига до 45-55км/ч.

 

 

Опитни спасители уточняват, че до края на месеца има мъртво вълнения и силни подводни течения, които съчетани с по-големи вълни, са способни да предизвикат доста инциденти.

 

 

 

От началото на лятото до 23 август бяха регистрирани 20 трагични случаи на удавяне в Черно море. След 23-ти август има нови 10.

 

Флагман