Байдън обяви, че се оттегля от надпреварата за Белия дом

Spread the love

Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за президент на САЩ. Той направи това чрез официално писмо в профила си в социалната мрежа „Екс“. Настоящият президент на САЩ казва, че ще даде повече подробности в изявление през следващата седмица.

КАДЪР: Екс/@JoeBiden
КАДЪР: Екс/@JoeBiden

„За мен беше най-много голяма чест да бъда ваш президент. И макар че имах намерение да се кандидатирам за преизбиране, смятам, че е в най-добрия интерес партията ми и на страната е да се оттегля и да се съсредоточа единствено върху изпълнението на задълженията си като президент до края на мандата си“, пише 81-годишният президент на САЩ.

Президентът на САЩ Джо Байдън приключи кампанията си за преизбиране днес, след като колегите му демократи загубиха вяра в умствената му острота и способността му да победи Доналд Тръмп, оставяйки президентската надпревара в неизследвана територия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Отказването на Байдън от президентската надпревара идва след месеци на спекулации относно възрастта и годността на Байдън да бъде начело на САЩ още четири години – на фона на поредица от гафове на високо ниво и катастрофално представяне в дебатите. Той настояваше, че е годен за поста.

По време на предизборната кампания той даде положителен резултат за коронавирус.

За първи път от десетилетия насам президент на САЩ се отказва от участие в кампанията за повторно избиране, което навява спомени за решението на президента Линдън Джонсън да не се кандидатира за втори пълен мандат през 1968 г., пише CNN.

Очаквайте подробности.