Банка ДСК към клиентите с източени сметки: Спокойно, утре ще Ви върнем парите!

Spread the love

 

Bankomat

 

 

Проблемите с източени сметки вбесиха хиляди клиенти на една от най-големите български банки – ДСК. Както стана ясно днес, клиенти алармираха, че от финансовата институция са изтеглили неправомерно парите им с двойни трансакции.

 

 

 

Например – покупка на стоки от хипермаркет веднъж е таксувана за 102,32 лева, които са отишли в сметките на магазина и втори път, отново за 102,32 лева, които е прибрала банката.

 

 

 

Потърпевши разказват, че били шокирани от “новината”, че банковата им сметка не само е празна, но дори е излязла на червено. Някои се заканват да съдят банката за причинените неприятности и стрес.

 

 

От ДСК още сутринта признаха, че има проблем с “дублиране” на плащания. Междувременно блокира и мобилното им приложение, вероятно заради опитите на клиентите да си проверят сметките.

 

 

 

От банката впоследствие изпратиха съобщение до медиите, с които информираха, че утре ще възстановят парите на клиентите си.

 

 

Ето какво написаха от пресцентъра на ДСК:

 

 

Екипът на Банка ДСК информира, че сумите от всички дублирани картови трансакции ще бъдат налични по сметките на клиентите утре сутрин, 17 юли 2024.

 

 

Това ще стане автоматично, не е нужно действие от страна на клиентите. Банката се извинява за причиненото неудобство.

 

 

Ако клиентите имат нужда от допълнителна информация или съдействие, могат да се свържат с Центъра за обслужване на клиенти на *2375 / 0700 10 375 или call_center@dskbank.bg.