Богомил Бонев: Интересно, за какви минни полета у нас говори това момче

Spread the love

 

калин ст

 

 

Интересно, за какви минни полета говори това момче.

 
Точно преди 25 г. минните полета по южната граница бяха премахнати. Обезвредени бяха над 300 хил. противопехотни мини. Това беше и част от ангажимента ни за присъединяване към НАТО и ЕС.

 

 

Последната обезвредена мина стоеше като сувенир на бюрото ми (метална, за сведение на някакъв „корифей“ от МО, който по телевизията каза, че били бакелитови и трудни за откриване с металотърсач).
Ако са останали противотанкови мини, то МО трябва да обясни какво са правили през всичките тези години.
Гранична полиция докладва, че са си свършили работата в дву километровата полоса, забранена дотогава за хора и животни. И са премахнали противопехотните мини.

 

 

Ако Гранична полиция са пропуснали нещо, което не ми се вярва, защото работеха по схемите и картите за минните полета, какво са правили в МВР в последните 25 г.

 

 

Или този министър изобщо не е в час, или всички преди него не помнят какво са закусвали.
Разбира се, повишена предпазливост не е излишна. Човешкият фактор винаги е допустимо да е пропуснал нещо при разминирането. Но за 25 г. тези места не са забранени за посещение. Хиляди гъбари, билкари и всякакви бродят в този район. Слава Богу, инцидент не е имало.

 

 

Иначе с кой акъл МВР ще допуска свободно движение на хора и животни в минно поле. Явно и министърът играе в общия драм състав за приписване на героизъм, както стана при фойерверките в Елин Пелин с участието на Главчев.

 

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/stoianov-pozharyt-na-granicata-s-gyrciia-navliza-v-minno-pole-v-bylgariia-video-2390119

Богомил Бонев