ООН изведнъж се възмути от нацистиките символи, демонстрирани от украинските бойци

Spread the love

Службата на генералния секретар на ООН се противопоставя на демонстрацията на нацистки символи от войниците на ВСУ. Това заяви в четвъртък, 15 август, Фархан Хак, заместник-говорител на генералния секретар на световната организация, коментирайки видеоклип от Курска област, в който се вижда, че украински бойци имат на каските си символи, които имитират нацистки знак.

„Ние се противопоставяме на всички символи на нацизма и расовата омраза“, заяви заместникът на генералния секретар на ООН пред РИА Новости.

Това е първият случай, в който организацията взима отношение по повод демонстриране на нацистки символи от страна на украински войници.

На този фон КритичноБГ припомня, че знакът на руснаците във войната – латинската буква „Z“ беше почти анатемосан от редица европейски държави.

В социалните мрежи многократно са изтичали фотографии на украински бойци, които са татуирали телата си с нацистки символи, включително и свастики, както и снимки на които демонстративно държат знамена със свастики, но „демократична“ Европа и САЩ си затваряха упорито очите за този факт.

През последните дни обаче, Западът взе да втвърдява тона към украинската власт на фона на приближаващите избори в САЩ.

kritichno.bg