Рая Назарян отказа и пред Румен Радев да е служебен премиер

Spread the love

 

рая

 

Председателката на Народното събрание Рая Назарян е отказала поста на служебен премиер и пред президента Румен Радев.

„Пред държавния глава препотвърдих моята позиция от преди няколко дни. А именно, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон и добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат доверието в политическия процес“, категоричена е Назарян.

„С държавния глава на Република България проведохме съдържателен и дълъг разговор по всички теми от дневния ред на обществото включително бъдещето на Република България в краткосрочен и дългосрочен план. Обсъдихме като важна и добра тенденция връщането на добрия диалог между партиите и се обединихме, че той трябва да продължи в предстоящата предизборна кампания, защото въпросът е важен за избирателната активност и най-вече за връщането на доверието в политическите процеси“, разказа Назарян след продължилата малко над 30 минути среща.

„ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт с всички останали партии“, каза Назарян и припомни, че основната задача на служебният премиер е да организира честни избори.

Пезидентът Радев покани Назарян на среща днес, на която двамата да обсъдят бъдещето на служебната власт. Назарян е новото попълнение в списъка на възможни служебни премиери, разписани в конституцията, но още миналата седмица обяви, че ако Радев я покани, ще откаже.

Източници: „24 часа“, NOVA