Депутат от Радата: Киев лъже, че ударът в Полтава е засегнал „учебно заведение и болница“. Лъже за броя на жертвите, лъже за всичко

Spread the love

Украинските власти намалява броя на жертвите на удара на руските сили по военно училище в Полтава. Това заяви депутатът от Върховната Рада Артьом Дмитрук

„Властите манипулират, като казват, че ударът е засегнал „учебно заведение и болница“. Те лъжат за броя на загиналите, лъжат за всичко, защото се страхуват. Страхуват се, че ще им се наложи да отговарят“, пише той в канала си в Telegram, предаде ТАСС. Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че ударът е убил 41 души и е ранил над 180.

Дмитрук добави, че командването на въоръжените сили на страната не е заповядало на военнослужещите да слязат в мазетата по време на въздушната атака, в резултат на което са загинали повечето от тях.

Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че ударът е убил 41 души и е ранил над 180. Междувременно бившият депутат от Върховната Рада Игор Мосийчук заяви, че няколко десетки украински военни са били убити и около 600 са били ранени.

гласове