Захарова: Предупреждаваме безотговорните политици от ЕС и НАТО, че ще има незабавен руски отговор на нови агресивни стъпки

Spread the love

Москва предупреждава страните от НАТО за незабавна и изключително болезнена реакция в случай на нови терористични стъпки от страна на Киев. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг в кулоарите на Източния икономически форум, предаде ТАСС.

„Те (политиците от ЕС – бел. ТАСС) губят чувството си за реалност и изобщо не мислят за рисковете от по-нататъшна опасна ескалация на конфликта, дори в контекста на собствените си интереси“, каза дипломатът. „Бихме искали да предупредим подобни безотговорни политици в страните от ЕС, НАТО, отвъд океана, че в случай на съответни агресивни стъпки на киевския режим, отговорът на Русия ще последва незабавно. Мисля, че много от това вече сте го наблюдавали през последните дни. Отговорите ще бъдат много болезнени“, подчерта Захарова. Тя посочи, че на европейските политици „сега им е останал само един така наречен западен наратив, формулиран под формата на нанасяне на стратегическо поражение на Русия“. „Вече не се говори за никакви хора, за никаква демокрация в Украйна“, заключи Захарова.

Киевският режим умишлено избра Деня на знанието за масирана атака срещу руските региони, тъй като под ударите могат да попаднат много ученици, коментира дипломатът. Тя припомни, че на 1 септември киевският режим предприе опит за масирана атака срещу 15 руски региона, а на 2 септември нанесе удар по детска градина в Белгород.

Говорителката на руското външно министерство коментира пред ТАСС оставката на украинския външен министър Дмитрий Кулеба с думите „есен, листопад, оголват се клони“.

Гласове