Клиенти с раници изнесоха в продължение на седмица мезета за 9 000 лв. от магазин в Шумен

Spread the love

Двама мъже от Карнобат направиха солиден удар от магазин в Шумен, изнасяйки скъпи мезета, сирене, кашкавал и парфюми, без да ги заплащат.

В продължение на седмица, от 7 до 13 септември, те влизали в хипермаркета на ул.“Ген.Скобелев“, избирали стока, прибирали я  в раници и си тръгвали нетаксувани. Така мъжете на 30 и 26 години успяли да измъкнат скъпи хранителни и козметични стоки за 9 000 лева.

Набезите им били разкрити от бдителна служителка, която видяла на камерите как действат. Мъжете влизали в магазина с празни раници, вземали количките за пазаруване и започвали да ги пълнят с харесани стоки. После заставали на място, което смятали за отдалечено от видеокамерите, и започвали да тъпчат храната в раниците.

Обикновено били придружавани от две жени. Понякога голям пакет с тоалетна хартия им служел за заслон. В последния престъпен ден обаче били засечени и на място била извикана полиция. Въпреки бързите действия, една от жените успяла да прокара събраната стока през касата и когато униформените дошли, тя показала касов бон.

В магазина започнали преглед на записите от камери, направили и засичане на наличностите от скъпи луканки и филета. Така установили, че те са изчерпани, а не са маркирани като продадени и липсите били за общо 9 000 лева.

Полицаите били уведомени в сряда, а на другия ден „клиентите“ попаднали в ареста за 24 часа. При претърсване в обитаваните от тях жилища „складът“ бил разтурен, стоката е иззета. Работата по образуваното досъдебно производство за кражба продължава.

Труд