Орбан отново сюрпризира урсулите в Брюксел: „Пак ще ходя до Москва“ и да очакват „неочакваното“

Spread the love

Унгарският премиер Виктор Орбан пак ще лети до Москва. Това става ясно от публикация на агенция Bloomberg.

Последният път, когато беше в руската столица, той се срещна с президента на страната Владимир Путин, което вбеси брюкселските бюрократи. Чантаджиите на Урсула побързаха да се отрекат от него, като увериха, че не подкрепяли инициативата му за мир.

На този фон, вчера Орбан обяви, че ще продължи да предлага „неочаквани инициативи“. Тук агенция Bloomberg не казва, как са реагирали от така наречения европейски елит, но не е нужно да гадаем.

Урсула 

Унгарският премиер добавя, че въпросните неочаквани инициативи:

„ще ни доведат една стъпка по-близо до мира“.

Вероятно Орбан пак ще се срещне с руския президент Владимир Путин, което ще докара марионетките на Урсула до амок.

„Имам още няколко козове в ръкава си като „мироопазваща мисия“, обяви загадъчно Виктор Орбан.

КритичноБГ припомня, че на 1 юли започна шестмесечното председателство на страната му на Европейския съвет. Дни след това премиерът на страната отиде първо в Киев и там говори с президента на Украйна с изтекъл срок Владимир Зеленски. Тогава се разбра, че са обсъждали възможните условия за край на войната. Стана ясно, че държавният глава на Украйна е продължил да настоява, че мир може да бъде постигнат само по неговия план. По това време той не включваше мнението на Русия или присъствието ѝ на мирните срещи. После нещата се промениха.

След това Орбан отлетя за Москва и се срещна с Путин. Визитата не беше предварително обявявана и за нея се разбра в последния момент от изказване на Петер Сиярто, външен министър на Унгария. Снимките на Орбан с Тръмп бяха приети от Брюксел на Урсула почти с истерия.

Но пък той беше усмихнат.

Орбан не спря дотук в турнето си и след това отлетя за Пекин, където се срещна с китайския лидер Си Дзинпин. За среща с него чакат редица европейски политици, но някак не им се получава много лесно. Очевидно бе, че унгарският лидер няма проблем с това.

Най-накрая Виктор Орбан се срещна и с кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, с който демонстрират изключително добри отношения. Бившият държавен глава на Америка не пропуска да се изкаже много позитивно за унгареца, че е добър политик, а той, както е известно не поставя лесно високи оценки. Тръмп многократно е заявявал, че ако спечели изборите ще направи всичко възможно да сложи край на войната в Украйна.

В деня на визитата на Орбан при Тръмп, КритичноБГ обърна внимание, че унгарският премиер е позициониран на снимката пред скулптура на американски орел, така че крилете на птицата излизат зад гърба му. Във високата световна дипломация няма случайности. Намекът, от страна на Тръмп бе, че Орбан е вестител на мира.

Към въпросната висока дипломация България не може да бъде пречислена. Известно е, че наши премиери и министри са се появявали и продължават упорито да се появяват на публични прояви или снимки с пиар цел с фесове, капи, ануци, потници, шорти, небръснати, голи до кръста, по джапанки и налъми, че даже и боси. Опитът им да се представят пред обществото като част от народа ги позиционира като пълни селяндури или поне идиоти. Но това е друга и обидна за обществото ни тема, като се има предвид късмета му за управници!

Връщаме се на Орбан, в края на своето мирно турне той изпрати до всички европейски лидери предложение за мирно разрешение на конфликта. Естествено европейските му колеги не коментираха предложението му, след като ясно са казали и показали, че за тях единственият приемлив край на войната е поражение на Русия. Към този момент тя не дава подобни признаци, но към крах се е запътила устойчиво Украйна,  европейската икономика и благоденствието на европейските граждани.

kritichno.bg