Съкрушителен руски удар по складовете със западни боеприпаси в Лвов до границата с Полша / ВИДЕО

Spread the love

Русия е нанесла съкрушителен удар по украински складове за боеприпаси, които според Pronews се намирали в старата част на град Лвов. По непотвърдена информация не става дума за един, а за десетки складове.

Във видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, ясно се виждат отломки от атаката с дронове и ракети срещу сградите, които са съхранявали западните боеприпаси. Видео можете да видите ТУК

Руското военно министерство излезе, както обикновено, с изключително лаконична информация по въпроса. Според руските военни, въоръжените им сили са предприели „комбинирана атака срещу военни обекти на украинските въоръжени сили в Лвов, чиито основни цели бяха предприятия от военно-промишления комплекс (ВПК).

От съобщението на руското министерство на отбраната става ясно, че тези предприятия са произвеждали и ремонтирали електронни компоненти за самолети и ракетни съоръжения, използвани от въоръжените сили на Украйна, т.е. не става дума само за ударени складове за боеприпаси.

След атаката президентът на Украйна с изтекъл срок Владимир Зеленски отново се обърна към съюзниците си от НАТО да му позволят да удря дълбоко в територията на Русия с далекобойни ракети.

Прави впечатление, че Зеленски вече не иска изтребители F-16, както правеше преди в почти всяко свое изявление, вероятно заради фиаското на един от изтребителите, за който се предполага, че е свалена от позиционирана в Украйна ПВО. Сега на дневен ред са удари с далекобойни ракети по Русия.

Трябва да се отбележи, че Лвов е област, която има предимно полскоезични жители, защото е бил част от полска територия до Втората световна война.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира, че Киевският режим е обсебен от идеята да нанесе удари дълбоко в руска територия, защото ситуацията на бойното поле се влошава с всеки изминал ден за ВСУ.

kritichno.bg