Отвориха още един безплатен магазин у нас, взимаш без да плащаш!

Spread the love

Едва ли ви се вярва, но у нас съществува безплатен магазин.

В него може да влезе всеки и да си вземе това, което си хареса, без да плати нито лев. Може да направи обаче и добро на непознат, като остави дрехи, които не му трябват. Всичко това е факт във врачанското село Мраморен, твърди Нова телевизия.

Галя Йорданова е един от първите посетители на безплатния магазин. Взела си няколко блузи и панталон. Това ѝ доставило радост, защото обича да се облича хубаво, но е пенсионер по болест и живее бедно.

Цветана Ангелова пък е от тези, които няма да вземат, а ще оставят нещо на рафтовете, за да помогне.

На доброволни начала хората от селото ремонтирали помещението, поставили рафтовете и подредили дрехи, чанти и обувки за мъже и жени. Поставили и подходящ надпис – „Ако имате нужда от нещо, си вземете. Ако имате нещо в повече – оставете.

Магазинът се намира в сградата на кметството, в помещението на старата поща, ремонтирано с доброволен труд на хора от селото. Ще бъде отворен всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 часа, в него няма да има обслужващ персонал и може да бъде посещаван от хора и от други населени места, каза още кметът на Мраморен, допълвайки, че молбата ѝ към ползващите го е да подреждат вещите и да пазят чистота.


В началото на годината „безплатен магазин“ за дрехи и обувки заработи и в село Стубел, община Монтана. 

ВИЖ ВИДЕО ТУК:

https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=628fa69473