Флагман: Нелегално преминаващи мигранти запалиха гората между Богданово и Тракийци

Spread the love

172175702360946

 

 

 

Нелегално преминаващите причиняват пожарите в Странджа и Сакар, убедени са местните

 

 

 

Пожар гори в гориста местност между селата Богданово и Тракийци в община Средец. Това алармират наши читатели. В рубриката ни „Вашият сигнал до ФЛАГМАН.БГ“ те изпратиха снимки, на които в далечината се вижда пушек.

 

 

Според тях човешка небрежност е причина за огнената стихия. Точно оттам минавал коридорът на нелегалните мигранти, които идват от Турция.

 

 

Все още не е ясно каква площ е обхванал огънят и дали има опасност за близките населени места. Температурите са високи, но няма вятър, което е плюс при борбата с огъня.

„Всички пожари в Странджа планина са предизвикани именно от мигрантите. Това не е първият случай точно в този район до Богданово. Миналата седмица огненият ад в землището на селото за малко не изпепели къщите на хората. Всички бяхме на тръни“, се казва още в сигнала.

 

 

 

Припомняме, че миналия четвъртък пожар обхвана 500 дка сухи треви и храсти. Пламъците достигнаха селото и само бързата намеса на пожарникарите, служителите от общинското горско предприятие, „ОБЧ“, държавно горско стопанство и доброволците предотврати голяма трагедия. Заради светкавичните им действия кметът на община Средец инж. Иван Кичев им благодари и призова хората да са отговорни и предпазливи с цел недопускане възникването на пожари.
 

 

 От форума:
И въпрос на часове е да стане по-голяма беда! Моля, вземете се в ръце! Има хора по селата, има производители на мед, има животни! Мислете и действайте!
Абе разбраме от вас, че пожарите в Странжа се палят само от мигрантите. Щом сте толкова компетентни, обяснете другаде където няма мигранти кой ги пали.
Флагман