Щангистът Гълъбин Боевски отново в затвора за трафик на 1 тон кокаин

Spread the love

Boevski

 

Гълъбин Боевски отново е вкаран в затвора за трафик на наркотици. Олимпийският шампион по вдигане на тежести е осъден на 6 години и 6 месеца затвор в Португалия за участие в опит за пренасяне на 1000 кг кокаин.

 

 

Българинът e заловен чрез агент под прикритие, с когото Боевски е договарял прехвърлянето на 50 бали с кокаин, на стойност 50 милиона долара, по море.

 

 

През октомври 2011 г. Гълъбин Боевски бе спипан на летището в Сау Пауло с 9 кила „бело“ малко преди да се качи на самолета за Мадрид на път за София. Наркодилърът бил заедно с дъщеря си Сара. Тогава съдът в Бразилия осъди нашенеца на 9 години и 4 месеца затвор, но само 2 г. по-късно, през октомври 2013-а, Гълъбин мистериозно се завърна у нас.

 

 

Компрометиран в очите на обществото, щангистът реши да намери нов житейски пристан и затова заедно със семейството си се премести в Лисабон. По-късно тръгнаха ласкави писания как силовият атлет се преродил, започнал сериозен бизнес в Португалия, купил си къща и загърбил престъпната наркотърговия.