Близките на Биляна в недоумение от трагичния случай: Никога не би изоставила децата и съпруга си

Spread the love

Младата майка беше открита мъртва в София

Тревожното издирване на 31-годишната Биляна в София завърши с трагичен край, след като тялото ѝ беше открито в центъра на столицата. Младата жена, майка на две деца, изчезна при загадъчни обстоятелства, след като избяга от център за психично здраве.

Последни дни преди изчезването

Според близката приятелка на Биляна, Виктория, младата майка е прекарала последните два дни преди изчезването си заедно с нея и свекърва си, докато съпругът ѝ е бил в командировка. Виктория сподели пред медиите: „Беше много тревожна, много депресивна, с дълбоки тревожни мисли, повтаряше, че всичко около нея е хаос и се беше фокусирала върху това кой да поеме да гледа децата, тъй като тя е казала, че не може повече да се грижи за тях„.

Опит за оказване на помощ

Разтревожени от състоянието на Биляна, близките ѝ се обадили на телефон 112 за медицинска помощ. Вместо това, на адреса пристигнали 7-8 полицейски служители, които след разговор с младата жена повикали линейка. Биляна била транспортирана до център за психично здраве, придружена от семеен приятел.

Загадъчно изчезване

По думите на придружаващия я приятел, Биляна изчезнала от центъра за психично здраве само за минути, докато той излязъл от кабинета. При завръщането му лекарката съобщила, че пациентката е избягала.

Реакция на близките

Сестрите на Биляна изразиха недоумение от случилото се. Флора Йорданова, една от тях, заяви пред медиите: „Няма да си зареже децата така, няма да си зареже мъжа. За нея домът и семейството са били винаги на първо място„. Близките на младата жена отхвърлиха възможността за семейни проблеми, описвайки съпруга ѝ като „изключително добър човек“ и „всеотдаен“.

Трагичният случай повдига въпроси относно ефективността на системата за психично здраве и процедурите за наблюдение на пациенти в критично състояние. Очаква се разследване, което да хвърли светлина върху обстоятелствата, довели до фаталния край на младата майка.

От столичната полиция обясниха за „24 часа“, че Петрова е била оставена на лечение в Центъра за психично здраве „Проф. Н. Шипковенски“. Именно оттам първи подали сигнала за изчезването на 31-годишната жена.