СВЯТ

Безпрецедентен марш на бездомници в Торонто

Безпрецедентен марш на бездомници в Торонто

b1227

Виждате тук бездомниците в Торонто. Социализмът в България осигури жилище на всеки български гражданин. България бе една от двете държави с най-много жилища на човек от населението в света. Капитализмът дойде и превърна сума ти българи в бездомници и скитници. Капитализмът създава навсякъде бездомници и скитници – от София до Торонто, от България до Канада! Античовешка система!

Масоваделегация“ от членове и симпатизанти на Коалицията срещу бедността (OCAP) в канадската провинция Онтарио маршируваха по улиците на Торонто. Протестът се е състоял на 17 февруари, но по нашите медии пък и в тези, прокарващи неолибералната линия по света, за това не се съобщава….Информацията е на сайта Social project. http://www.socialistproject.ca/bullet/1227.php

В нея се казва, че бездомниците са връчили копия от техен доклад за кризата в системата на подслон в Торонто. Градският съвет е заседавал през това време, като е поставял последните щрихи на общински бюджет, съобразени с нуждите на инвеститори, предприемачи и добре обезпечена полицейски сили. Но почти нищо за бедните и бездомните. Те обаче са влезли в Камарата на Съвета и са прекъснали разискваният, за да представят и връчат и техния доклад, тъй като много от тях са успели да се доберат до изходите.

Кризата с липсата на домове за настаняване е толкова голяма, че е нараснала с 11% за последните 4 години, се посочва в този документ. Няма изгледи тенденцията да се обърне, дори напротив – задълбочава се. Тази ситуация възниква от въздействията на политиката за строги икономии, която е орязала драстично програмите за подпомагане на доходите до точката, където много хора смятат, че е невъзможно да се хранят правилно и да запазят жилищата си. В същото време в Торонто расте излишъкът от престижни жилища, който движи нагоре наеми и намалява достъпни жилища площи. Това обаче води до мащабно обедняване и разък скок на бездомниците, които вече се организират за да бранят правата си.

източник: http://www.socialistproject.ca/bullet/1227.php

СВЯТ

More in СВЯТ

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024