Русия

Путин: руската армия трябва да отвръща бързо и адекватно на всяка заплаха

Путин: руската армия трябва да отвръща бързо и адекватно на всяка заплаха

images 

Задачата на руските въоръжени сили е да отвръщат бързо и адекватно на всяка заплаха. Това заяви в събота (20  февруари) руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА „Новости“.

„Нашите въоръжени сили трябва винаги да са готови бързо и адекватно да реагират на потенциалните заплахи, като прекъсват всяка провокация и агресивни действия“, каза руският държавен глава в речта си по случай Деня на защитника на отечеството.

Той отбеляза, че напоследък са предприети „сериозни стъпки за укрепване на армията и флота: с всяка изминала година се увеличават възможностите на руските военно-космически сили и ВМФ, потенциалът за стратегическо сдържане, усилване на групировките по ключови, стратегически направления“.

Путин каза, че руската армия винаги е била гарант за стабилността, суверенитета и териториалната цялост на Русия и е символ на нейното национално достойнство и мощ.

„Без да щадят живота си, нашите офицери и войници помагат да се брани свободата и независимостта на други народи, като изпълняват важни миротворчески мисии, участват в ликвидирането на стихийни бедствия, спасяват хора в извънредни ситуации“, допълни президентът на Русия.

Путин каза също, че терористите, които се сражават в Сирия, открито наричат Русия враг и не крият плановете си за експанзия на територията на Русия и ОНД, предаде Регнум. Той отбеляза, че майсторството на руските военнослужещи се усъвършенстват, включително и във военната операция в Сирия.

Източник: Руски дневник

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024