Европа

Европа в безизходица, готви план за извънредно положение, Гърция плаши с вето

Европа в безизходица, готви план за извънредно положение, Гърция плаши с вето

бежанци5e_0srj4c

„Строителството на единна Европа се намира под реална опасност да се срине, защото нейните политици нямат общ дневен ред и не говорят на един език”, коментира Ройтерс в навечерието на инфарктната среща за мигрантските квоти.  Агенцията прогнозира, че съдбата на Европейския съюз може да повтори случилото се с Вавилонската кула, когато различните езици на нейните строители довели до прекъсване на строежа и пръскането на народите по света.

Атина пък обмисля да наложи вето на срещата на върха ЕС-Турция при липса на единно споразумение за разпределение на бежанците по квоти между всички европейски държави.  Миналата есен ЕС прие квотното правило за разселването на 160 хиляди мигранти, от които 140 хиляди досега се намират в Гърция и Италия, а останалите са в държави извън ЕС (основно Турция). Преди дни комисията съобщи, че по квотите досега са били разселени не повече от 500 души.

Европейската комисия съобщи, че подготвя планове за действие в извънредна ситуация. Ако Атина представи своите планове в тази посока, ЕК има множество възможности за съдействие и за покриване на 85% от разходите, каза говорителят на ЕК Мина Андреева, цитирана от БТА.  Правителството на Гърция търси места в цялата страна, където могат да се настанят мигрантите, които всекидневно пристигат с хиляди на гръцките острови в Егейско море.

Повече от 15 000 гърци са пристигнали в Северна Гърция. На граничния пункт Идомени и днес около 7 хиляди души са струпани в очакване македонските власти да ги пуснат  да преминат.

В страните от Централна Европа най-важният въпрос е как да се противопоставят на Германия, която иска от тях да приемат колкото се може повече мигранти. Съвсем други – чисто икономически са проблемите пред Португалия и Испания, където икономиката все още не се е възстановила напълно.  „Когато лидерите на европейските страни се събират в Брюксел, често те не знаят какво ще обсъждат”, анализират от Ройтерс. Заради това и едно от главните постижения на обединена Европа – Шенген е на път да изпадне в изкуствена кома, се казва в коментара на агенцията.

имигранти index

В тази ситуация не е зле да се погледне какво предвижда законът при преминаването на държавните граници на България не на определените за това места и от лица без документи за самоличност. Достатъчно е да се спазва това, за да мине меракът на „бежанците“ да влизат у нас. Или казано по-просто – НАТО-вската фрегата стоварва партида „бежанци“, тези от тях, които нямат документи се депортират незабавно обратно, към оказващите съпротива се прилага сила.

А ето и един коментар /със съответните препратки към чужди източници/ в социалните мрежи по темата, над който си струва да се замислим:

Всъщност Еврокомисията ще одобри план, който вече се изпълнява от гореспоменатите натовски фрегати и съвсем не става въпрос за разрешаване на бежанската криза и ограничаване ислямското нашествие в Европа, а за неговото улесняване и засилване.
В случая НАТО е ангажирано подпомага тази инвазия. На 26.02.2016г. италианските медии, като например Ил Джорнале писаха, че Мисията KFOR, ръководена от дивизионен генерал Джулието Луиджи Милиета е получила заповед да прехвърли блокираните 150хил. мигранти на т.нар. „балкански път“ до италианските брегове с военни транспортни средства. (L’ordine impartito alla Nato: „Scaricate i migranti in Italia“, Sergio Rame – Ven, 26/02/2016 – 13:33, Il Giornale, Italia). По този повод френските свободни медии писаха:
„НАТО наводнява Европа с имигранти през Италия“ (LOTAN inonde lEurope dimmigrés, via lItalie… “ by Francesca de Villasmundo, 28 février 2016, Medias Presse Info);
„Бежанската криза е оръжие в ръцете на САЩ за дестабилизация на ЕС“ (La crise des réfugiés est une arme aux mains des Etats-Unis pour déstabiliser l’UE, Catherine Shakdam, lun., 29 fév. 2016 18:18 UTC, Signs of the Times);
„Командоси-терористи на европейска земя“, според шефа на Главната дирекция за вътрешна сигурност Патрик Калвар („Des commandos terroristes „sur le sol européen“, selon le patron de la DGSI Patrick Calvar, 28 février 2016, Le Journal du dimanche), който информира сенаторите от Комисията по външните работи на френските въоръжени сили за присъствието на командоси-джихадисти.

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024