германия35a0dc627f77724089812b01e089dd1e

Германският министър на труда Андреа Налес планира драстично орязване на социалните помощи за гражданите на други страни от ЕС, които пребивават в Германия, пише австрийският вестник Die Presse, позовавайки се на германски медии.

Чужденците, граждани на страни от Европейския съюз, ще бъдат лишени от помощите, известни в Германия като Hartz-IV, ако не работят и ги използват като единствен доход за издръжка.

Новият законопроект предвижда граждани от други страни от ЕС в Германия да получават надбавки само за период от четири седмици.

След изтичането им те трябва да се обръщат за помощ директно към своите държави. За разлика от тях германците, както и досега, ще ползват подкрепата на държавата в рамките на шест месеца.

Това е в драстично нарушение на съдебно решение от края на миналата година – тогава Федералният социален съд в Касел постанови, че гражданите на страни от ЕС имат абсолютното право да получават социални помощи от германските общини (наравно с германците), ако са безработни и са пребивавали над 6 месеца в Германия. 

Трудно обече се издържат милион новодошли ислямистки лапачи и трябва да се реже отвътре – ЕС имиграцията. 4 седмици не са най-добрият период за намиране на работа, но неолибералната държава отдавна е доказала, че води до икономическа смърт!

Изглежда гражданите на ЕС вече са второ качество хора и нямат еднакви човешки права с тези на мигрантите, за които социалните помощи се увеличават. Но дали ако Германия не съблюдава законодателството на ЕС, ще бъде принудена да го направи, въпреки желанието си? Кой обаче би я принудил?! Няма такъв в ЕС!

А ограниченията не са само за помощите – потърпевши сънародници се оплакват, че е невъзможно да получи по нормалния ред жилище от общината, заради огромния наплив на мигранти и трябва да чака с години.

Но и това не е съвсем цялата истина! Органиченията не засягат граждани на „бели“ държави от Западна Европа. Просто Европа на две скорости. Нашенци, които продължават по инерция да се гордеят, че са „граждани на Европа, а не на Евразия“,  трябва да разберат, че са граждани на България, която е на опашката по всички показатели (изключая отрицателния прираст-там сме първи).

Източник: News.bg, фейсбук

https://news.bg/int-politics/germaniya-rezhe-drastichno-pomoshtite-na-es-grazhdanite.html