ИНЦИДЕНТИ

Нови герои задържат нелегални по границата! МВР проверява записа (видео)

Нови герои задържат нелегални по границата! МВР проверява записа (видео)

5e_dzven2

В социалната мрежа се появи ново видео, в което се виждат заловени нелегални мигранти на българска територия в Странджа.
Видеото е публикувано в личния профил на един от мъжете, участвали в хайката.
Виждат се 4-5 мъже, които са проснати на земята в гората. Ръцете им са с вързани със свински опашки. Около тях има изправени мъже от хайката, които се чува да казват на смесен английско-български: „Turkey! Обратно! Go back! Back, Turkey! Now! Turkey, go! Турция, go, обратно! No България! Go Туркия immediately!“
„Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ…Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват. Действаме сами!!!“, пише в коментар към видеото.

Кадрите са видени от около 40 000 души до сега и са споделени стотици пъти. На въпрос на потребител – „Браво, но трябва по-респектиращо, иначе какво ще им попречи пак да дойдат?“, човекът, публикувал клипа, отговаря: „Не можем всичко да ви покажем все пак“, което навежда на мисълта, че върху мигрантите може да е употребено насилие.
Под клипа се виждат множество одобрителни коментари не само от българи.

Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ…Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.Действаме сами !!!

Posted by Joseph Louis Barrow on Sunday, April 10, 2016

ВИДЕОТО ТУК:

Припомняме, че Бойко Борисов благодари на гражданските отряди, които се организират да залавят нелегални имигранти, и подчерта, че всяка помощ към държавата е добре дошла, като все пак уточни, че те не бива да превишават правата си спрямо закона.

Българският хелзинкски комитет подаде сигнал до прокуратурата относно поведението от страна на Динко Вълев от Ямбол, в който обосновава „криминалния характер на подобни действия“. Сигналът на БХК доведе до образуване на проверка по случая от страна на прокуратурата, която продължава.

МВР обаче започна проверява на новия запис. Пред телевизията началникът на Гранична полиция главен комисар Антонио Ангелов коментира:

Действията, които се виждат на екрана, са меко казано незаконни. В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда”.

По думите му записът показва превишаване на права, но все пак трябва да бъде извършена проверка по случая.

Ангелов уточни, че вчера в МВР е бил получен анонимен сигнал за бежанци. Когато на посоченото място пристигнали гранични полицаи обаче, открили тримата млади мъже, но те били свободни и нямало никакви следи, че са били задържани.

Чужденците са заявили, че са афганистанци, но тази информация ще се проверява.

Главен комисар Ангелов отбеляза, че той и подчинените му не могат да контролират доброволните отряди, защото 30-километровата зона в близост до границата е свободна за всички български граждани.

Той обаче призова, ако някой види нелегални мигранти, да не се опитва да ги спира, а веднага да уведомим органите на реда.

Източници: Bnews, Dir.bg

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024