Политика

Нов скандал тресе държавата! Кабинетът помага на частник да строи лукс селище в Плана!

Нов скандал тресе държавата! Кабинетът помага на частник да строи лукс селище в Плана!

плана0000300807-article2
Поредна измама с наши пари!

МАФИЯ! Намалете данъците, стига сте крали. Тези имат пари, защо ще им правите отстъпки. Това не е инвестиция. Това е селище затворен тип – само за избрани, изригна фейсбук!
Новината:
Правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД за изпълнение на инвестиционен проект „Плана Хайтс“, съобщиха от МС.  Проектът предвижда иницииране и създаване на впечатляващо от архитектурна гледна точка селище в района на Плана планина, между София и Самоков, върху земя в размер на 621 декара.
Предмет на настоящата инвестиция е изграждането на инфраструктурата и всички сгради за обществено обслужване, както и къщите за отдаване под наем. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 53, 650 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места. За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.
Офшорка?

Бас държа, че „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД е офшорка, чиито собственици са или неизвестни, или със съмнително минало или „социално слаби“!

Поредната измама с участието на народни пари! По закона за инвестициите значи държава ще даде пари пак на едни съмнителни „инвеститори“, които ще направят еднократно удвояване на пари заграбени в някаква земя. Веднъж се продават тези къщи и край, инвестира 53 а си тръгва с 100 от България. Това е пародия на инвестиция дори е антиинвестиция. 100 работни места при 53млн?!! Това са чистачите и пазачите за 24 часова смяна на 150къщи. ИЗМАМA. къде е завода за 53 млн питам? Това е схема за излизане от инвестицията земя!
В съобщението до медиите пише още:
Селището се предвижда да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в изключителна пасторална среда.
Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура – пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка.
Очаква се осъществяването на тази част от проекта „Плана Хайтс“, предмет на меморандума, да приключи в края на октомври 2019 г.
Алчните герберастки крадци ще съсипят и Плана, едно от малкото девствени кътчета, близо до София …

Източник: Dnes.bg

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024